Συλλαμβάνεται ο μουσικός Pablo Hasel, ο οποίος δεν παραδόθηκε εντός του χρονικού περιθωρίου που όρισε το Εθνικό Δικαστήριο.


Σήμερα το πρωί, Τρίτη 16 Φλεβάρη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από δεκάδες πράκτορες της Mossos d'Esquadra (πολιτικό σώμα ασφαλείας της περιφέρειας της Καταλονίας ) καθώς και οχήματα αστυνομίας τα οποία βρισκόταν από τις 6.30 π.μ. στην περιοχή, εισέβαλαν στο χώρο του πανεπιστημίου της Γέιδα και προχωρήσανε στη σύλληψη του Hasél.


Ο ίδιος ο μουσικός είχε δηλώσει, την προηγούμενη εβδομάδα πως δεν πρόκειται να παραδοθεί και πως θα πρέπει να έρθουν να τον συλλάβουν, και αυτό έγινε.
Την ώρα της σύλληψής του φώναξε : "Δεν θα μας κλείσετε ποτέ. δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε", ”Εχθροί του λαού, θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε. Θάνατος στο φασιστικό κράτος"

Ο Καταλανός ράπερ τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στο πανεπιστήμιο της Γέιδα, με αρκετό αλληλέγγυο κόσμο. Σήμερα το πρωί, οι αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κρέμασαν πανό με τη λέξη “ελευθερία” στην είσοδο του πανεπιστημίου. Τελικά η αστυνομία, με άδεια του πρύτανη του πανεπιστημίου, παρά τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί, μετά από 24 περίπου ώρες εισέβαλε στο κτίριο.


Διαδηλώσεις υποστήριξης του Καταλανού μουσικού πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Μαδρίτη και την Βαρκελώνη.

Πληροφορίες από :ELpais


Πρόσφατα άρθρα