Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο παράρτημα του υπουργείου πολιτισμού στην πλ. Καρύτση σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η υγεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο

Ανακοίνωση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα από 8/1, από τον Σύλλογο Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου

Kαλούμε τους φοιτητές, τους κοινωνικούς φορείς και τα σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις βίαιες τακτικές του κράτους, την καταστολή και την επιβολή μέτρων ολοκληρωτισμού.

Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και η πιθανότητα να χάσει τη ζωή του, όντας δέσμιος στα χέρια του κράτους, είναι ένα σημείο χωρίς γυρισμό.

Υγειονομικοί, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και καθηγητές-τριες του ΑΠΘ βρίσκονται από το πρωί στο δρόμο εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, στην κατάληψη που έγινε σήμερα το πρωί από φοιτητικούς συλλόγους στην πρυτανεία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Δεν ήθελε να δουλέψει για ακόμα μια φορά σε αυτό το ανήλιαγο πόστο που είχε, στην αποθήκη που στοίβαζαν τις προμήθειες της κοινότητας, σε αυτό που ο δροσερός ανοιξιάτικος αέρας δεν μπορούσε ούτε στα κλεφτά ή και καταλάθος να τρυπώσει.