Γύρω στις 2 το μεσημέρι, ο Ντουρρούτι δέχτηκε μια σφαίρα στα πνευμόνια, ενώ βρισκόταν απέναντι από το νοσοκομείο Κλίνικο. Ήταν 19 Νοέμβρη. Έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των "Καταλανικών Πολιτοφυλακών" που ήταν εγκατεστημένο στο ξενοδοχείο Ριτζ.

Άρθρα του Ιταλού αναρχικού επαναστάτη Ερρίκο Μαλατέστα, γραμμένα το 1924 στην επιθεώρηση Pensiero e Volontà (Σκέψη και Θέληση), την οποία και επιμελούνταν ο ίδιος, πάνω στο ζήτημα των θεραπευτικών μεθόδων της ιατρικής και του αναρχισμού. Η μετάφραση έγινε από την Συντακτική Ομάδα του Land&Freedom.

Υπήρχε μια αίσθηση –πώς να το πω;– δύναμης, όχι με την έννοια της κυριαρχίας, αλλά με την έννοια ότι, αν υποθέσουμε ότι κάποιος κρατούσε τα πράγματα στα χέρια του, αυτοί ήμασταν εμείς οι ίδιοι. Μια αίσθηση εφικτού, ότι όλοι μαζί μπορούσαμε να κάνουμε κάτι

Μια σύντομη βιογραφία του Ισπανού αναρχικού Αντόνιο Σότο, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στο επαναστατικό κίνημα της Αργεντινής και τη FORA τη δεκαετία του 1920 και πέθανε σαν σήμερα στις 11 Μαΐου 1963.

Nέα Καληδονία είναι το όνομα του αρχιπελάγους στο Νότιο Ειρηνικό (αποτελούμενο από το κύριο νησί που ονομάζεται Μεγάλη Γη και άλλα μικρότερα ανατολικά του) το οποίο κατέλαβαν στρατιωτικά το 1853 οι Γάλλοι αποικιοκράτες