Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις του τουρκικού κράτους εναντίον αγωνιζόμενων φοιτητών συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ξεκίνησαν έρευνες εναντίον φοιτητών του τεχνικού πανεπιστημίου Yildiz, που τραγουδούσαν για να υποστηρίξουν τους φοιτητές του πανεπιστημίου του Boğaziçi. Τουλάχιστον 16 σπουδαστές βρέθηκαν υπό έρευνα. Ενώ οι πρυτανικές αρχές ισχυρίστηκαν πως το τραγούδι αυτό “βλάπτει την τιμή και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”, όπως επίσης οι ίδιες ενημέρωσαν μέσω τηλεφώνου τις οικογένειες των φοιτητών για την εν λόγω έρευνα.

Το αμέσως προηγούμενο διάστημα, στις 18 Φλεβάρη, 3 φοιτητές απήχθησαν στην Άγκυρα, έξω από τα σπίτια τους, από πολιτικά οχήματα της αστυνομίας και ώρες αργότερα βρέθηκαν χτυπημένοι και παρατημένοι στο δρόμο. Οι δικηγόροι των φοιτητών δήλωσαν πως η απαγωγή είναι έγκλημα, όπως επίσης ανέφεραν οτι 160 άτομα απήχθησαν ή επιχειρήθηκε να απαχθούν το 2018, 150 το 2019, ενώ το 2020 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε και τουλάχιστον για 9 άτομα επιχειρήθηκε η απαγωγή τους τον τελευταίο μήνα.

tourkia apagwges


Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών που ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στον διορισμό του νέου πρύτανη, μέλος του κυβερνώντος κόμματος, παρά την συνεχιζόμενη καταστολή που δέχτηκαν, συνεχίστηκαν και συνεχίζουν με ιδιαίτερη αγωνιστικότητα. Ενώ το κύμα αλληλεγγύης μεταξύ των σπουδαστών αυξήθηκε, με την οργάνωση δεκάδων κινητοποιήσεων σε πόλεις και πανεπιστήμια της Τουρκίας, σε πείσμα των εντεινόμενων επιθέσεων της αστυνομίας αλλά και των κατασταλτικών μεθοδεύσεων από τους κρατικούς μηχανισμούς, με απαγωγές, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις, βασανιστήρια και έρευνες σε σπίτια.

Πηγή: Meydan- Anarsist Gazete