ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.

Σήμερα το πρωί, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι απαγορεύτηκαν όλες οι διαδηλώσεις στις περιοχές Beşiktaş και Sarıyer. Ανακοινώνοντας τη δήλωση στο λογαριασμό του στο twitter, ο Διοικητής είπε, «Λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες προστασίας της κοινωνίας από την επιδημία και αποτροπής της εξάπλωσής της, απαγορεύονται κάθε είδους συναντήσεις, διαδηλώσεις και πορείες σε αυτές τις περιοχές".

Ας εκφράσουμε τις προτάσεις που δεν μπορούσαν να εκφραστούν. Ο φόβος απαγορεύει. Ο φόβος της κατάρρευσης του AKP αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Και όσο μεγαλώνει, τόσο αυξάνονται και οι απαγορεύσεις. Αυτός ο φόβος δεν ξεκίνησε σήμερα. Εκείνοι που αντιστάθηκαν στο Gezi, στο Kobani, εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους μετά την έκρηξη των βομβών στο Amed, το Suruç και την Άγκυρα έγιναν ο φόβος του κράτους, γι’ αυτό και όλα τα προηγούμενα χρόνια το κράτος τους επιτέθηκε. Το θάρρος εκείνων που αντιστάθηκαν μετατράπηκε σε αγώνα.

Ας το πούμε ξανά, κάθε απαγόρευση είναι ένδειξη φόβου. Η νεολαία βρισκόταν μπροστά στο πανεπιστήμιο ενάντια στον πρύτανη του Boğaziçi που διορίστηκε από τον πρωθυπουργό στις 4 Ιανουαρίου 2021. Υπήρχε θυμός χιλιάδων νέων που απαιτούσαν δικαιοσύνη ενόψει της επιβολής του νόμου. Αυτή η θυμωμένη αποφασιστικότητα τρόμαξε τον διορισμένο πρύτανη Melih Bulu και τα διορισμένα μέλη του. Αυτοί που φοβήθηκαν ήταν αυτοί που επιτέθηκαν στη νεολαία. Η οποία κατεστάλη με γκλομπς, ασπίδες, λαστιχένιες σφαίρες και κανόνια νερού. Νόμιζαν ότι θα την φοβίσουν και θα τρομάξει. Κανείς δεν έφυγε. Η νεολαία πίεσε και έσπρωξε, και η αστυνομία προσπάθησε να προστατευθεί, τοποθετώντας χειροπέδες στην πόρτα του Πανεπιστημίου Boğaziçi από την απόγνωση. Η αντίσταση έληξε για τη Δευτέρα. Ειπώθηκε: «Θα επιστρέψουμε για την Τετάρτη».

Όσοι φοβήθηκαν από όσα συνέβησαν τη Δευτέρα, δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι την Τετάρτη. Εμείς – που ανακηρυχθήκαμε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ως «τρομοκρατική οργάνωση» - έχουμε πει επανειλημμένα ότι το κράτος είναι η «τρομοκρατική οργάνωση». Το κράτος επιδόθηκε σε μία αστυνομική τρομοκρατία από το απόγευμα της Δευτέρας έως το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης. Μέσα σε 2 ημέρες, τα σπίτια σχεδόν 40 από τους φίλους μας δέχθηκαν επιδρομές από την αστυνομία, όσοι ήταν καταζητούμενοι συνελήφθησαν και βασανίσθηκαν. Τα βασανιστήρια και οι απειλές που δέχτηκαν οι φίλοι μας, οι οποίοι κρατούνται για δύο μέρες, συνεχίζονται και σήμερα. Αυτή είναι η τρομοκρατία. Οι επιδρομές, τα βασανιστήρια και οι κρατήσεις συνεχίζονται με βάση τις λίστες καταζητούμενων της αστυνομίας.

Δεν φοβόμαστε τις επιδρομές, τα βασανιστήρια και τις απαγορεύσεις. Η τρομοκρατία σας δεν θα μας τρομάξει. Θα περάσουμε από πάνω σας με θάρρος.

Εσείς θα φύγετε, εμείς θα μείνουμε. Θα νικήσουμε!

 

Anarşist Gençlik (Αναρχική Νεολαία)

Η ανακοίνωση σε Τούρκικα και Αγγλικά