Η νεολαία δεν φοβάται, δεν τα παρατάει!

Μετά τον διορισμό του Melih Bulu του AKP στη θέση του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi, 43 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 3 από τους συντρόφους μας από την Αναρχική Νεολαία, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης μετά τις διαμαρτυρίες στην Κωνσταντινούπολη. Οι φοιτητές αντιμετώπισαν αστυνομική τρομοκρατία και βία, βασανιστήρια με ανάποδες χειροπέδες, σεξουαλική βία και απειλές για συνολικά 3 ημέρες. Τα 43 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα μετά τις απολογίες τους στο δικαστήριο Çağlayan Istanbul στις 7 και 8 Ιανουαρίου. Οι φίλοι και οι σύντροφοι των κρατουμένων έκαναν δηλώσεις αλληλεγγύης έξω από το δικαστήριο.

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Άγκυρα για να υποστηρίξουν τις διαδηλώσεις εναντίον του πρύτανη. Η αστυνομία ήθελε να αποτρέψει την διαδήλωση αλληλεγγύης που προγραμμάτιζαν να κάνουν οι φοιτητές του πανεπιστημίου στο Güvenpark στις 8 Ιανουαρίου. Απέκλεισε τις πλατείες και τους δρόμους των σπιτιών που ζούσαν, με το πρόσχημα του GBT (αστυνομικός έλεγχος ρουτίνας) και επιτέθηκε στην διαδήλωση, συλλαμβάνοντας περισσότερους από 40 φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων 5 συντρόφων μας από την karala. Όσοι κρατήθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα. Ένας από τους φοιτητές που συνελήφθη, έσπασε το πόδι του εξαιτίας της αστυνομικής βίας. Πραγματοποιήθηκαν επίσης διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε διάφορες πόλεις για να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στον πρύτανη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η κυβέρνηση φοβήθηκε λόγω του αυξανόμενου αγώνα και της αλληλεγγύης των νέων ενάντια στον πρύτανη. Χιλιάδες φοιτητές συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες, ακόμα κι όταν η εξουσία επιτέθηκε στη νεολαία μέσω της αστυνομίας της.

Η Νεολαία συνεχίζει με θάρρος να βαδίζει ενάντια στην εξουσία.

Η καταπίεση δεν μπορεί να μας τρομάξει!

Devrimci Anarşist Faaliyet-DAF (Επαναστατική Αναρχική Δράση)

Η ανακοίνωση σε Τούρκικα και Αγγλικά


Πρόσφατα άρθρα