Σήμερα το απόγευμα στο Kadıköy, ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους αγωνιζόμενους φοιτητές του πανεπιστημίου Boğaziçi, που βρίσκονται διαρκώς και επί σειρά μηνών στο στόχαστρο της καταστολής και αντιμέτωποι με την αστυνομική βία, τις συλλήψεις, τα βασανιστήρια, και συγκεκριμένα για τους Anıl Akyüz και Şilan Delipalta, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό σύλληψη και των οποίων οι ακροάσεις θα διεξαχθούν στο δικαστήριο Çağlayan στις 2 Απριλίου.

tourkia katastoli1

Πάνοπλες και υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις με το πρόσχημα του covid-19 επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο κόσμο, συλλαμβάνοντας 38 άτομα, μεταξύ των οποίων 6 συντρόφων και συντροφισσών της Αναρχικής Νεολαίας, και χτυπώντας τους για όση ώρα τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα του Kadıköy. Οι κατασταλτικές δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τους συλληφθέντες να φωνάζουν συνθήματα, τους βασανίζουν πιέζοντάς τους τον λαιμό και εμποδίζοντάς τους την αναπνοή. Όσοι συλληφθέντες δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, αρνούνται να μπουν στα αστυνομικά λεωφορεία μέχρι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο οι κρατούμενοι που έχουν βασανιστεί στο αστυνομικό τμήμα του Kadıköy .

Η αστυνομία απειλεί πως τα 38 άτομα θα κρατηθούν, ενώ εμποδίζει τους δικηγόρους να εισέλθουν στο αστυνομικό τμήμα και να επικοινωνήσουν με τους κρατούμενους.

 

tourkia katastoli

tourkia katastoli2

tourkia katastoli3

 

Πηγή: Meydan- Anarsist Gazete