αναδημοσίευση από την σελίδα The December 8th Case

Για περισσότερους από 14 μήνες αρνούμαι αυτήν την περιβόητη, συκοφαντική κατηγορία συσχέτισης μου με τρομοκρατία. Πάνε πάνω από 14 μήνες από τότε που η αντιτρομοκρατική (DGSI) μου εξήγησε ότι δεν με συνέλαβε για το λόγο που ήθελαν να πιστέψω, αλλά για την εμπλοκή μου με τις Κουρδικές δυνάμεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Ροζάβα.

Πάνε πάνω από 14 μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων τίποτα δεν επιβεβαίωσε την υπόθεση που έστησε από την αρχή η αντιτρομοκρατική, παρ’ όλο που για τουλάχιστον 10 μήνες βρισκόμουν υπό παρακολούθηση, με κοριούς 24 ώρες τη μέρα στο όχημα μου, στο σπίτι μου, υπό κατασκοπεία ακόμα και στο κρεβάτι μου.

Για πάνω από 14 μήνες έχω καταλάβει ότι είναι οι πολιτικές μου ιδέες και η συμμετοχή μου στις Κούρδικες δυνάμεις του YPG στη μάχη ενάντια στο ΙΚ που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν. Πάνω από 14 μήνες που 7 άτομα που δεν ξέρουν το ένα το άλλο κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για πάνω από 14 μήνες απαντώ σε ερωτήσεις του ανακριτή, που χρησιμοποιεί τις ίδιες βάναυσες τεχνικές όπως η αντιτρομοκρατική: χειραγώγηση, απομάκρυνση από το εννοιολογικό πλαίσιο, παραλείψεις και επινόηση λέξεων και γεγονότων σε μια προσπάθεια να επηρεαστούν οι απαντήσεις μου.

Για πάνω από 14 μήνες έχω υποστεί τις προκλήσεις αυτού του ίδιου ανακριτή ο οποίος, ενώ εγώ μαραζώνω στα κελιά της Δημοκρατίας, μου λέει ότι αυτή η υπόθεση είναι χάσιμο του χρόνου του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ακόμα χειρότερα, επιτρέπει στον εαυτό του να χρησιμοποιεί την πιο απαράδεκτη ύβρη, αναφερόμενος στους βάρβαρους του ΙΚ ως τους “φίλους μου”. Αν και μόνο σε λεκτικό επίπεδο, αυτή παραμένει μια ανυπολόγιστη πράξη βίας. Είναι απαράδεκτο που αυτός ο δικαστής έχει το δικαίωμα να με βρίζει στο υψηλότερο επίπεδο, προσπαθεί να με “λερώσει”, και επομένως να φτύσει στη μνήμη των Κούρδων, Αράβων, Ασσύριων, Τουρκμένων, Αρμένιων, Τούρκων και διεθνών συντροφιών μου και φίλων μου που έπεσαν στη μάχη ενάντια σε αυτήν την οργάνωση. Είμαι ακόμα εξοργισμένος από αυτό.

Πάνε πάνω από 14 μήνες που κρατούμαι σε λεγόμενη προφυλάκιση, κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες: σε καθεστώς απομόνωσης (βλέπε γράμματα του Μαρτίου 2021 και Ιουνίου 2021) που θεωρείται ως “λευκό βασανιστήριο” και απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση από πολλούς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πάνε πάνω από 14 μήνες που ζω θαμμένος σε μια μόνιμη απομόνωση-κόλαση χωρίς να έχω κανένα να μιλήσω, και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αναλογίζομαι τη φθορά των διανοητικών μου ικανοτήτων και της φυσικής μου κατάστασης, χωρίς να έχω την πρόσβαση σε οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη.

Αφού έδωσε στην διοίκηση της φυλακής ψεύτικα επιχειρήματα για να διασφαλιστεί η απομόνωση μου, η δικαστική επιτροπή ζήτησε την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής μου, όπως έκανε και ο εθνικός εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας. Για να το κάνουνε αυτό, πήραν σχεδόν έτοιμη την αναφορά της αντιτρομοκρατικής της 7ης Φλεβάρη 2020, τη βάση της όλης υπόθεσης, της οποίας η εγκυρότητα δεν έχει αποδειχθεί και δεν ξέρουμε καν από που έρχονται αυτές οι πληροφορίες. Έχουμε το δικαίωμα να αναρωτηθούμε ποιο ήταν το νόημα των κοριών, της παρακολούθησης, των ηχογραφήσεων και αυτών των δύο χρόνων δικαστικής έρευνας, από τη στιγμή που τα δεδομένα που αναδεικνύουν την ψεύτικη κατασκευή της αντιτρομοκρατικής αποκρύβονται.

Το Εθνικό Γραφείο Εισαγγελίας κατά της Τρομοκρατίας (PNAT) και ο ανακριτής προσπαθούν συνεχώς να επιβάλλουν σύγχυση και να με φωτογραφίσουν ως ισλαμιστή τρομοκράτη, αν και ξέρουν πολύ καλά ότι πολέμησα ενάντια στο ΙΚ, ειδικά κατά την απελευθέρωση της Ράκα, όπου σχεδιάζονταν οι επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη.

Ο ανακριτής ισχυρίζεται ότι φοβάται ότι θα ενημέρωνα φανταστικούς ανθρώπους για την κατάστασή μου, παρ’ όλο που οι πληροφορίες είναι δημόσιες, συγκεκριμένα επειδή η αντιτρομοκρατική και το PNAT διέρρευσαν τις πληροφορίες από την πρώτη μέρα. Ισχυρίζεται έτσι ότι αποτρέπει την οποιαδήποτε πίεση προς μάρτυρες, θύματα και τις οικογένειές τους, αν και δεν υπάρχουν μάρτυρες ή θύματα αφού δεν υπάρχουν πράξεις. Ανέφερε επίσης το φόβο του για μια πιθανή προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των συγκατηγορουμένων και συνεργών τους, παρ’ όλο που όλα τα υπόλοιπα κατηγορούμενα άτομα έχουν αποφυλακιστεί, και δεν έχει ανακρίνει κανένα άλλο εκτός από εμένα από τον Οκτώβρη του 2021, και εγώ έχω περιμένει υπομονετικά μέχρι να τελειώσει την ανάκρισή μου για να υποβάλει το αίτημα αποφυλάκισής μου. Σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν κωμική η αναφορά σε γεγονότα όπως: ότι απολαμβάνω την ελευθερία μετακίνησής μου στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη, ο τρόπος ζωής μου, οι πολιτικές μου απόψεις, οι αθλητικές μου δραστηριότητες, το γούστο μου για τη ραπ ή την κούρδικη μουσική.

Η εξεταστική επιτροπή επιτίθεται στη μητέρα μου λέγοντας πως δεν είναι αξιόπιστη εγγύηση για τον απλό λόγο ότι δεν απέτρεψε τον γιό της, ο οποίος ήταν 33 χρονών τότε, να ενταχθεί στις Κούρδικες δυνάμεις του YPG στη μάχη ενάντια στο ΙΚ. Για άλλη μια φορά, είναι η συμμετοχή μου σε αυτή τη σύγκρουση που ποινικοποιείται. Ακόμα, μου ασκεί κριτική για τη χρήση κρυπτογραφημένων εφαρμογών (WhatsApp, Signal, Telegram…) τις οποίες χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία. Τέλος, απορρίπτουν όλες τις υπόλοιπες εναλλακτικές εγγύησης (εργασία, φιλοξενία) χωρίς να έχουν να πουν τίποτα για αυτές και παρ’ όλο που η αρμόδια επιτροπή (SPIP) έχει εκφράσει θετική γνώμη.

Πώς μπορούμε λοιπόν να κατανοήσουμε ότι αφού έχει δώσει εντολή για μια αναφορά υλοποίησης της αποφυλάκισής μου με ηλεκτρονικό βραχιόλι και αφού υπάρχει αυτή η αναφορά, αυτός ο δικαστής δεν την λαμβάνει υπ’ όψιν; Πολλοί από εμάς έχουμε παρατηρήσει ότι σε όλη αυτή την υπόθεση, η “δικαιοσύνη” παραβιάζει τους ίδιους της τους νόμους και υπόκεινται στην πολιτική ατζέντα της αντιτρομοκρατικής.

Πρόσφατα έμαθα από το στόμα του διοικητή της φυλακής της Yvelines (Bois d’Acry), τον οποίο ευχαριστώ για την ειλικρίνεια του, ότι η κράτηση μου και η παραμονή μου σε απομόνωση αποφασίστηκαν από την πρώτη μέρα από πολύ υψηλόβαθμους παράγοντες και οτιδήποτε και εάν πω ή εάν πει αυτός, τίποτα δεν θα γίνει, είναι υπεράνω αυτού, ο φάκελος δεν θα εξεταστεί καν και θα παραμείνω σε απομόνωση και στην περιπτωσή μου τίποτα δεν θα αλλάξει πριν τις εκλογές.

– Από τη στιγμή που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους αγωνιστές που πολέμησαν στο πλευρό των Κούρδων ενάντια στο ΙΚ,

– Από τη στιγμή που οι λεγόμενες προφυλακίσεις χρησιμοποιούνται για να τιμωρήσουν πολιτικές απόψεις,

– Από τη στιγμή που όλη αυτή η υπόθεση υπάρχει μόνο και μόνο για το σκοπό πολιτικής χειραγώγησης,

– Από τη στιγμή που σήμερα μου έχει μείνει μόνο η προοπτική της αργή εξόντωσης του είναι μου,

Ανακοινώνω ότι από την Κυριακή 27 Φλεβάρη, 6 μ.μ. βρίσκομαι σε απεργία πείνας. Ζητώ μόνο την αποφυλάκισή μου, περιμένοντας να αναδείξω τη συκοφαντική πλευρά αυτής της ντροπιαστικής κατηγορίας.

Libre Flot

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την υπόθεση εδώ