Συγκρούσεις στις Βρυξέλλες μετά το θάνατο 23χρονου σε αστυνομικό τμήμα

Το απόγευμα της Τετάρτης 13/1 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συγκέντρωση για τον θάνατο του 23χρονου Ibrahima, μετά την σύλληψη του από αστυνομικές δυνάμεις το Σάββατο 9/1, με την συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων.

brussels ibrahima3
Όταν οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να διαδηλώσουν στους δρόμους της πόλης, οι δυνάμεις καταστολής τους εμπόδισαν με την δικαιολογία πως είχαν άδεια μόνο για στατική συγκέντρωση και οχι για πορεία. Στη συνέχεια ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με την τελευταία να ρίχνει χημικά στον συγκεντρωμένο κόσμο και να κάνει χρήση αύρας. Επίθεση δέχτηκε το αστυνομικό τμήμα της Place Liedts, σε κοντινή απόσταση από το τμήμα του Sint-Joost-Ten-Node, όπου είχε αρχίσει η διαδήλωση. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων ακούγονται τα συνθήματα του κόσμου, όπου φωνάζει “μπάτσοι δολοφόνοι”.

Ο Ibrahima συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου μετά από καταδίωξη της αστυνομίας, αφού είχαν προηγηθεί έλεγχοι στην Place du Nord , τους οποίους ο Ibrahima κατέγραφε με το κινητό του. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο τμήμα, όπου και πέθανε μετά από μια ώρα. Οι πρώτες διαρροές της αστυνομίας άφηναν να εννοηθεί πως ο 23χρονος συνελήφθη καθώς βρισκόταν έξω κατά την νυχτερινή απαγόρευση, η οποία περιλαμβάνει τις ώρες μεταξύ 22.00 με 06.00. Όμως η αστυνομική αυτή αφήγηση κατέρρευσε, καθώς η σύλληψή του αποδείχτηκε πως έγινε στις 19.00 και η ώρα θανάτου του με βάση τα έγγραφα του νοσοκομείου είναι καταχωρημένη στις 20.22. 

 brussels ibrahima2

 

 

 


Πρόσφατα άρθρα