Χιλιάδες Ζαπατίστας κατέβηκαν στο δρόμο και διαδήλωσαν την Κυριακή 13 Μάρτη στα καρακόλ και τις πόλεις San Cristobal, Yajalon, Palenque, Ocosingo, Las Margaritas, Altamirano και αλλού ενάντια σε όλους τους καπιταλιστικούς πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την υφήλιο. Οι συγκεκριμένες κινήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από κάλεσμα (μπορεί να βρεθεί εδώ) για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και πολιτικών δράσεων για την κινητοποίηση ενάντια στους καπιταλιστικούς πολέμους στις διαφορετικές γεωγραφίες του κόσμου και του Μεξικού.

«Ζήτω η ανθρωπότητα, Ζήτω η Μητέρα Γη, Θάνατος στο καπιταλιστικό σύστημα, Ζήτω οι λαοί στον κόσμο που πολεμούν!» ήταν ένα από τα συνθήματα που φωνάζονταν στις πορείες.

«Έξω ο ρωσικός στρατός από την Ουκρανία. Όχι στον πόλεμο! Να σταματήσει ο πόλεμος! Να σταματήσει! Γιατί είναι τόσο άδικος, γιατί το μόνο που αφήνει πίσω του είναι τεράστιες καταστροφές για τις ανθρώπινες ζώες: ανάπηρους, χήρες, χήρους, ορφανά, ακρίβεια,πείνα, αρρώστιες κι όλα αυτά για τα καπιταλιστικά συμφέροντα».

«Αν χτυπήσουν έναν από εμάς, μας χτυπάν όλους»


«Δεν είναι μόνο στην Ουκρανία [οι καπιταλιστικοί πόλεμοι] αλλά και στην Παλαιστίνη, το Κουρδιστάν, την Συρία, ενάντια στον λαό των Μαπούτσε, σε όλους τους ιθαγενείς λαούς στον κόσμο και σε τόσες άλλες διαδικασίες χειραφέτησης που δέχονται επίθεση, δολοφονίες, φίμωση, διαστρέβλωση».

«Ναι στη ζωή, Όχι στον θάνατο σε Ουκρανία και Ρωσία» έγραφε ένα πανό στο San Cristobal, όπου περίπου 6.000 Ζαπατίστας διαδήλωσαν με πανό, συνθήματα, μοιράζοντας φυλλάδια.

Από την συμμετοχή της κοινότητας των ιθαγενών Οτόμι στην Πόλη του Μεξικού, στεκόμενη στο πλευρό των Ζαπατίστας και απέναντι σε όλους τους καπιταλιστικούς πολέμους στον κόσμο. «Ενάντια σε όλους τους πολέμους, Τέχνη-Αντίσταση-Εξέγερση» (το σύνθημα στο κεντρικό πανό).

Οι Ζαπατίστας επιστρέφουν στα εδάφη τους για να συνεχίσουν τις καμπάνιες υπέρ της ειρήνης κι ενάντια στις πολεμικές συγκρούσεις

Στους δρόμους του Altamirano

 Το πανό γράφει «Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος - Δεν θα υπάρχει τοπίο μετά τη μάχη»

Το πανό γράφει «Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος - Δεν θα υπάρχει τοπίο μετά τη μάχη»

 

«Αυτές που επηρεάζονται πιο πολύ από τους άδικους πολέμους, είμαστε εμείς οι γυναίκες»

 

 

San Cristobal

 

 

Altamirano

  

 

Las Margaritas

   

 

Ocosingo

 

Palenque

 

 

Yajalon

  

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ