Για ακόμα μια φορά οι φοιτητές στην Τουρκία βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή.
Συγκεκριμένα χτες, την Πέμπτη 25/3, 4 φοιτητές που βρίσκονταν στο πανεπιστήμιο Boğaziçi, συνελήφθησαν με την δικαιολογία πως “φέρουν μαζί τους σημαία ουράνιου τόξου”. Σε απάντηση αυτών των συλλήψεων διοργανώθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο βόρειο τμήμα της πανεπιστημιούπολης, την οποία ακολούθησαν άλλες 8 συλλήψεις φοιτητών.
Το βράδυ της ίδιας μέρας η αστυνομία συνέλαβε επιπλέον 12 φοιτητές στην προσπάθεια τους να οργανώσουν πορεία αλληλεγγύης στους φοιτητές που είχαν συλληφθεί το πρωί, η οποία θα κινούταν από την παραλία Μπέμπεκ προς την πανεπιστημιούπολη.

foitites tourkia martis3
Οι 24 συλληφθέντες κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και σήμερα θα μεταφέρονταν στο δικαστήριο Çağlayan. Κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια, όπου θα πραγματοποιούταν δελτίο τύπου φοιτητών σε σχέση με τα χτεσινά γεγονότα, η αστυνομία εξαπέλυσε επίθεση κατά των συγκεντρωμένων, προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις, 4 εξ αυτών συντρόφων/ισσών της Αναρχικής Νεολαίας, και βασανισμούς. Η δίκη των φοιτητών που συνελήφθησαν χτες βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τέλος, το πανεπιστήμιο Boğaziçi είναι αποκλεισμένο απο αστυνομικές δυνάμεις.

foitites tourkia martis2

Πηγή: Meydan- Anarsist Gazete