Σήμερα, 1 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένο το άνοιγμα των φακέλων από την εταιρεία αξιοποίησης του ΑΠΘ με τις προσφορές ιδιωτών για την εκμίσθωση του Ελευθεριακού Στεκιού Primavera, ώστε να "αξιοποιηθεί" και να γίνει ξανά κυλικείο Θεολογικής.


Σε συνέχεια του αγώνα υπεράσπισης της κατάληψης Primavera και κόντρα στην συνεχιζόμενη καταστολή και την επιχειρούμενη αποστείρωση των πανεπιστημίων με την πρόθεση για την ολοένα και περισσότερη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας, προχωρήσαμε σε παρέμβαση στην πρυτανεία του ΑΠΘ, στα γραφεία της εταιρείας αξιοποίησης, ώστε να αποτρέψουμε το άνοιγμα των φακέλων με τις προσφορές.


Η διαδικασία έγινε με κλειδωμένες πόρτες και μάλιστα, ρουφιάνοι κάλεσαν ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, οι οποίοι ήταν μαζεμένοι μέσα στην ΔΕΘ από νωρίς το πρωί, περιμένοντας εντολές.


Μέσα σε λίγα λεπτά, εισέβαλαν μέσα στο campus και κυνήγησαν τον κόσμο της παρέμβασης. Στη συνέχεια και αφού ο κόσμος αποχώρησε μπαίνοντας σε κτίριο της σχολής, αποχώρησαν.


Το έχουμε πει και θα το πούμε ξανά. Το Ελευθεριακό Στέκι Primavera ήταν και θα παραμείνει κατάληψη. Απέναντι σε μπάτσους και πρυτάνεις που βρίσκονται σε συνεργασία με το κράτος και το κεφάλαιο εκτελώντας εντολές και επιχειρώντας την περαιτέρω υποβάθμιση των πανεπιστημίων, καταστέλλοντας τις αγωνιζόμενες φωνές και ξεριζώνοντας κάθε πράξη αντίστασης, εκκενώνοντας καταλήψεις και γκρεμίζοντας στέκια, εμείς θα βρισκόμαστε εδώ και θα υπερασπιζόμαστε την δημόσια και δωρεάν παιδεία και τους χώρους αγώνα, μέσα από τους οποίους ξεπροβάλλουν οι αντιστάσεις μας για έναν κόσμο αξιοπρέπειας και ελευθερίας.


ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ
10, 100, 1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

 

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere 

Ελευθεριακό Στέκι Primavera