ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ!

Η διαιώνιση της εξουσίας και των κερδών των οικονομικών και πολιτικών αφεντικών περνά μέσα από την όξυνση της εκμετάλλευσης των φτωχών και των πληβείων, την μεθοδική και αχαλιναγώγητη λεηλασία του φυσικού κόσμου από το κράτος και τις μηχανές της ανάπτυξης και τη φίμωση και καταστολή όλων όσοι αρνούνται να αποδεχτούν αυτή τη βαρβαρότητα ως τη μόνη προοπτική.
Όσο είμαστε αναγκασμένοι και αναγκασμένες να δουλεύουμε καθημερινά 10ωρα και 12ωρα στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, όσο συνεχίζεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και συνάνθρωποι μας περιμένουν σε τεράστιες λίστες αναμονής για ένα χειρουργείο, όσο λεηλατείται ο δημόσιος χαρακτήρας της δημόσιας παιδείας η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική διαχείριση και τα κατασταλτικά επιτελεία του κράτους συνεχίζουν να κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια σε όποιον και όποια έχει το θάρρος και την αξιοπρέπεια να αντιστέκεται στο καθεστώς της κρατικής τρομοκρατίας και καπιταλιστικής βαρβαρότητας που επιχειρείται να επιβληθεί στην κοινωνία.

Από τις συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις και επιθέσεις στους χώρους του πανεπιστημιακού ασύλου, τις συνδικαλιστικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς και σε εργαζόμενους στην τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που αντιστέκονται στις αναδιαρθρώσεις και την ατομική αξιολόγηση, την στοχοποίηση και τις διώξεις σε αγωνιστές όπως του αναρχικού φοιτητή για την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, όπως η πρόσφατη δίωξη του αναρχικού Γ. Καλαϊτζίδη για την αποτύπωση απόψεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την κατασταλτική μεθόδευση εναντίον αναρχικού αντιφασίστα για τη συμμετοχή του στην συγκέντρωση έξω από το εφετείο την ημέρα της απόφασης στη δίκη για τα τάγματα εφόδου της Χ.Α μέχρι τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων ζωής και αγώνα και τους καθημερινούς προπηλακισμούς και τις επιθέσεις που δέχονται κάτοικοι, εργαζόμενοι και θαμώνες στην γειτονιά των Εξαρχείων από τα τάγματα εφόδου της ελληνικής δημοκρατίας οι κατασταλτικοί μηχανισμοί επιχειρούν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν όποια φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας ορθώνεται απέναντι στον κόσμο της εξουσίας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Ειδικά οι καταλήψεις βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής συνεχίζοντας την πάγια και διακηρυγμένη αντι-εξεγερτική πολιτική του κράτους ενάντια στους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα με την τελευταία εκκένωση του κοινωνικού κέντρου Ζιζάνια στην Βικτώρια στις 05/06 από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις καθώς και τις τελευταίες επιθέσεις που δέχθηκε η κατειλημμένη κοινότητα προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας. Μάλιστα έπειτα από δυο διαδοχικές επιθέσεις εντός της γειτονιάς, πέντε προσαγωγές που οι τρεις εξ’αυτών μετατράπηκαν σε συλλήψεις, τα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ. βασάνισαν έναν 15χρονο κάτοικο της γειτονιάς μέσα στην ΓΑΔΑ απειλώντας τον ότι θα τον βιάσουν και θα απελάσουν αυτόν και την οικογένεια του. Ταυτόχρονα εντείνονται οι κατασταλτικές επιχειρήσεις στους χώρους των πανεπιστημίων με ένα μπαράζ εκκενώσεων κατειλημμένων στεκιών όπως στο Πολυτεχνείο Κρήτης, σε χώρους της μαθηματικής σχολής του ΑΠΘ, την 5η εκκένωση και το γκρέμισμα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου στο ΕΜΠ, τις αλλεπάλληλες εκκενώσεις του αναρχικού στεκιού Utopia A.D. στην Κομοτηνή όπως επίσης την εκκένωση και έπειτα το σφράγισμα του ελευθεριακού στεκιού Primavera στην Θεσσαλονίκη. Μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί μετά την εκκένωση της Νομικής σχολής Αθηνών στις 14/05 από σώμα φοιτητών/τριών σε αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό, τα μιντιακά φερέφωνα φωτογραφίζουν κατειλημμένους χώρους αγώνα ως κέντρα ανομίας προετοιμάζοντας το έδαφος για εκ νέου εκκενώσεις.

Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει το κράτος σε όσους και όσες αγωνίζονται, οι καταλήψεις και μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, οι ανακαταλήψεις με τελευταία στα Χανιά στο λόφο Καστέλι την ανακατειλημμένη Rosa Nera, η αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων και η οργάνωση των καταπιεσμένων στη βάση απέδειξαν ότι οι αγώνες μας δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Η μαχητική αντίσταση στους δρόμους, η οργάνωση, η συλλογική δράση, η θέληση για ελευθερία δεν έχουν όρια.
Από το επί 36 χρόνια κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37, στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσοι έχουν δεχτεί το χτύπημα της καταστολής και χαιρετίζουμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που υπερασπίζονται τους κατειλημμένους χώρους αγώνα πολύμορφα και μαχητικά απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία που έχει εξαπολύσει το καθεστώς. Μπροστά στην κρατική επιθετικότητα, δεν παραδινόμαστε, μαχόμαστε. Με όπλο μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια στον φασισμό, την καταπίεση και την αδικία. Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση και θέληση την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης στην προοπτική της Κοινωνικής Επανάστασης, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας και ελευθερίας.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΖΙΖΑΝΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΣΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΤΕΚΙ PRIMAVERA, ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠ, ΣΤΕΚΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΘ, ΣΤΕΚΙ UTOPIA A.D.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

10 100 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

 

Ανοιχτή Συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37