ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Ελευθεριακό Στέκι Primavera
 
Σήμερα, Δευτέρα 3/6 τα ξημερώματα έγινε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα πανεπιστήμια με σκοπό να εκκενωθεί το ελευθεριακό στέκι Primavera. Μονάδες της ΟΠΚΕ εκκένωσαν την κατάληψη, αφήνοντας έξω τα πράγματα του στεκιού και ύστερα αποχώρησαν από το campus.
 
Πριν από δύο εβδομάδες μας έκαναν γνωστό πως το στέκι θα βγει σε δημοπρασία από την Εταιρεία Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του ΑΠΘ προκειμένου να δοθεί σε ιδιώτες και να αξιοποιηθεί. Μέσα σε ένα κλίμα τρομοκράτησης κάθε πτυχής της ζωής μας, κράτος, πρυτάνεις και μπάτσοι δείχνουν για άλλη μια φορά το εξουσιαστικό τους πρόσωπο και στοχεύουν στην φίμωση κάθε φωνής που αγωνίζεται, στην εκκένωση των καταλήψεων, των χώρων αγώνα των οργανωμένων αναρχικών θέλοντας να μας εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά. Το Primavera φαίνεται αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα για τις πρυτανικές αρχές και το κράτος καθώς κατόρθωσε μέσα σε ένα κλίμα τρομοκράτησης και καταστολής να συσπειρώσει τα αγωνιστικά κομμάτια της κοινωνίας, με αποκορύφωση το 2ο Διήμερο Αναρχικό Φεστιβάλ στο ΑΠΘ, που παρά την πρόθεση των μπάτσων να περικυκλώσουν το ΑΠΘ και να συμβάλλουν στην μη πραγματοποίησή του Φεστιβάλ και κόντρα στην επιθυμία των πρυτάνεων να αποστειρώσουν το πανεπιστήμιο, πραγματοποιήθηκε δίνοντας απάντηση στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που βάλλει τις ζωές μας.
 
Η εκκένωση του Primavera είναι παράλληλα η συνέχιση του σχεδίου του κράτους για την ολοένα και μεγαλύτερη απονέκρωση των πανεπιστημίων καθώς κατά την περίοδο του αγώνα ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, εκκενώθηκαν καταλήψεις φοιτητών όπως αυτή της Νομικής ΑΠΘ και της ΣΘΕ οδηγώντας σε δεκάδες συλλήψεις. Πρόσφατα εκκενώθηκε και η κατάληψη Νομικής Αθηνών, τρομοκρατώντας τους φοιτητές και τους αλληλέγγυους που αγωνίζονταν ενάντια στην γενοκτονία της Παλαιστίνης.
 
Εμείς από την πλευρά μας, κάνουμε ξεκάθαρο πως είμαστε εδώ, δεν παραδινόμαστε, δεν αφήνουμε τους χώρους μας, βάζουμε ανάχωμα τις ιδέες μας και υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις και τα στέκια μας, δίνοντας ευκαιρίες για αγώνα απέναντι στην εκμετάλλευση και την εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν. Δώσαμε ζωή σε ένα εγκαταλελειμμένο από το πανεπιστήμιο χώρο, θέλοντας να φέρουμε μέσα σε αυτόν τα προτάγματά μας για ζωή και ελευθερία, για να αγωνιζόμαστε μαζί απέναντι στους δολοφόνους που θέλουν να αποφασίζουν για τις ζωές μας και τώρα δηλώνουμε πως στο τέλος εμείς θα μείνουμε.