ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ Ζ.Μ.


Την Πέμπτη 29/05 βάση συλλογικής απόφασης και στο πλαίσιο της καμπάνιας αντιπληροφόρησης για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και της συνεργασίας των ελληνικών πανεπιστημίων με την πολεμική βιομηχανία, σε σύμπλευση με το διεθνές φοιτητικό κίνημα, προβήκαμε σε παρεμβάσεις σε 8 διαφορετικά πανεπιστήμια της Αθήνας. Το βράδυ της Παρασκευής 30/05 αστυνομικές δυνάμεις συλλάβανε μέλος της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας έπειτα από μήνυση του πρύτανη του ΕΜΠ Χατζηγεωργίου στην κρατική ασφάλεια. Ο σύντροφος πέρασε την αυτόφωρη διαδικασία την επόμενη μέρα με τις κατηγορείες φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και απείθειας. Πιο συγκεκριμένα βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο κοσμήτορας της σχολής Ηλεκρολόγων Μηχανικών Παναγιώτης Τσανάκας ο οποιός στο παρελθόν έχει απειλήσει ξανά φοιτητές και φοιτήτριες με διώξεις όσον αφορά αφισοκολλήσεις στο πανεπιστήμιο.
Για εμάς η συγκεκριμένη διώξη συνάδει απόλυτα με την συνολικότερη αντι-εξεγερτική πολιτική του κράτους που θέλει να μετατρέψει τους πανεπιστημιακούς χώρους σε αποστειρωμένα, πολιτικά, περιβάλλοντα αποκωμένα πλήρως από τα προβλήματα και τις ανάγκες ευρύτερα του κοινωνικού σώματος. Στοχεύει ευθέως στο πανεπιστημιακό άσυλο και τον κοινωνικό του χαρακτήρα όπου στο σήμερα τα κρατικά κατασταλτικά επιτελεία σε συνεργασεία με τις πρυτανικές αρχές προσπαθούν αδιάκοπα να επισφραγύσουν την κατάργηση του, μη αφήνοντας πολιτισμικές εκδηλώσεις εντός του ασύλου, στέλνοντας τους κρατικούς δολοφόνους να εκκενώνουν και να γκρεμίζουν κατειλημμένα στέκια, λογοκρίνοντας διαρκώς συλλογικότητες και συνδικαλιστικούς φορείς.
Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη διώξη αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης στάσης του δυτικού άξονα κυριαρχίας απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης ενάντια στην γενοκτονία του από το κράτος του Ισραήλ. Από τα κατειλημμένα Πανεπιστήμια της Αμερικής και τις χιλιάδες συλλήψεις, στις μαχητικές διαδηλώσεις σε όλη την ευρωπαική ήπειρο, την εκκένωση της κατάληψης της Νομικής σχολής Αθηνών και την απειλή απέλασης των 9 διεθνιστών μέχρι και τις απαγωγές της φοιτήτριας στο Ρέθυμνο μέλος της νΚΑ και του συντρόφου μας η διεθνιστική αλληλεγγύη αποτελεί γνήσια μορφή εξέγερσης ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τον μιλιταρισμό που επιβάλουν τα συγχρονα αστικά κράτη. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις σχέσεις του ΕΜΠ με την στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ και το ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο και αν επιχειρούν να μας φιμώσουν και να μας τρομοκρατήσουν. Θα συνεχίσουμε συλλογικά και αδιαμεσολάβητα να αναδεικνύουμε τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της συντελούμενης γενοκτονίας διότι για εμάς η γνώση και η επιστήμη οφείλουν να βρίσκονται στις υπηρεσίες της κοινωνίας και της φύσης και όχι των μακελάρηδων αυτού του κόσμου.


Καλούμε Τρίτη 04/06, 09:00 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων Κτήριο 2 και
Τετάρτη 05/06, 18.00 στα Προπύλαια ενάντια στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού


ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

afisa palaistini sugentrwsi propulaia