ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/-ΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ


Μετά την πτώση ασανσέρ στο κτήριο των Γ’ εστιών, καλέστηκε συγκέντρωση την Πέμπτη 10/10 στην πρυτανεία του ΑΠΘ από τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, ενάντια στην περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση των συνθηκών στέγασης, σίτισης, και γενικότερα των πανεπιστημιακών υποδομών.
Η συγκέντρωση κατευθύνθηκε προς την Παλιά Φιλοσοφική, έπειτα από πληροφόρηση πως ο πρύτανης Χαράλαμπος Φειδάς βρισκόταν εκεί. Σκοπός ήταν η παραδοχή εκ μέρους των πρυτανικών αρχών της ευθύνης για την κατάσταση των υποδομών, καθώς και η δέσμευση για διευθέτηση των υπολειτουργιών. Η απάντηση του πρύτανη στη διαμαρτυρία του ΣΟΦΕΘ ήταν η εισβολή ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, και ασφαλιτών εντός του ασύλου, με σκοπό να φυγαδευτεί. Ακολούθησε καταστολή, με ξύλο προς τους συγκεντρωμένους, ενώ συνελήφθησαν 5 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παράνομης παρακράτησης, παράνομης βίας, διατάραξης κοινής ειρήνης, και απείθειας.
Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές διαθέσεις του Κράτους και των πρυτανικών αρχών, μπροστά στη διαμαρτυρία, τη δράση, και τον αγώνα των φοιτητών/-τριών για καλύτερες συνθήκες φοίτησης. Μαζί με την άρνηση να εισακουστούν τα αιτήματα των συλλογικών οργάνων των φοιτητών/-τριών, έρχεται η καταστολή των μπάτσων και των δικαστικών αρχών, ώστε να γίνει βέβαιο πως κανείς δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι ενάντια στους αυτοαποκαλούμενους αφέντες των σχολών μας.
Η καταστολή αυτή δεν αποτελεί ειδικό φαινόμενο του ΑΠΘ. Η προσπάθεια του Κράτους να απαξιώσει τα συλλογικά όργανα των φοιτητών/-τριών, να απαγορέψει πλήρως κάθε πολιτικό αγώνα εντός των σχολών, καθώς και να παρουσιάσει ως κανονικότητα τις εισβολές των μπάτσων εντός του ασύλου, είναι σχεδιασμός που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σε κάθε πανεπιστήμιο της χώρας, όπως παρατηρούμε εδώ και καιρό ειδικά στο ΕΜΠ και στο ΕΚΠΑ στην Αθήνα, με τις αστυνομικές εισβολές, τα λοκ άουτ, τις πειθαρχικές διώξεις σε προσωπικό και φοιτητές, καθώς και με τις πειθαρχικές διώξεις σε Κρήτη και Πάτρα.
Η απάντηση των φοιτητών, αλλά και όλης της κοινωνίας, ενάντια σε αυτήν την επίθεση που συντελείται σε όσους και όσες αγωνίζονται πρέπει και αυτή με τη σειρά της να είναι ολομέτωπη. Να οργανώσουμε και να συντονίσουμε την αντεπίθεσή μας ενάντια σε Κράτος, Κεφάλαιο, και πρυτανικές αρχές, να θέσουμε μπροστά το πρόταγμα του οργανωμένου αναρχικού αγώνα σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Να διεκδικήσουμε μέσω των μαζικών οργάνων των φοιτητικών μας συλλόγων, των γενικών συνελεύσεων, αλλά και εκτός αυτών, καλύτερες συνθήκες φοίτησης, στέγασης, σίτισης, αλλά μαζί με αυτά ένα άλλο πανεπιστήμιο, μιας άλλης κοινωνίας.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/-ΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας