ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ Δ.Α – ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Κατά τη διάρκεια του αγώνα των φοιτητών/-τριών, αλλά και εργαζομένων στην εκπαίδευση, ενάντια στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι φοιτητικοί σύλλογοι μπόρεσαν σε ορισμένες περιπτώσεις και κινήθηκαν μαχητικά, ενάντια στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς του Κράτους και των πρυτανικών αρχών. Μια τέτοια κίνηση ήταν η κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων ΕΚΠΑ στο κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ, με σκοπό να μπλοκάρουν την τηλεξεταστική, ένα κατασταλτικό μέτρο που χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα μας, ώστε να υπονομεύει ένα από τα κεντρικότερα μέσα της πάλης μας, αυτό της κατάληψης.
Την κινητοποίηση αυτή στήριξαν και εργαζόμενοι του πανεπιστημίου, στεκόμενοι αλληλέγγυα στον αγώνα των φοιτητών/-τριών. Παρ’ όλες τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις αυτές, το Κράτος και οι πρυτανικές αρχές φρόντισαν να δείξουν τις πραγματικές τους διαθέσεις προς όσους αγωνίζονται. Ο εργαζόμενος Δ. Αντωνίου, ο οποίος εργάζεται επί 19 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με ανανεωμένες συμβάσεις, και συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, αυτή τη στιγμή απειλείται με απόλυση, καθώς η διοίκηση του ΕΚΠΑ δεν ανανεώνει τη σύμβασή του. Η απόφαση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κατασταλτικής εκστρατείας εκ μέρους του Κράτους, έτσι ώστε να επιβάλει την ατζέντα του για πλήρη πολιτική απονέκρωση των πανεπιστήμιων, και της εκπαίδευσης γενικότερα.
Οι αστυνομικές εισβολές εντός του ασύλου στη ΦΕΠΑ και στη ΣΘΕ του ΑΠΘ, οι απειλές για διαγραφές προς τους 49 συλληφθέντες/-ίσσες, η αξιολόγηση των καθηγητών στα σχολεία, η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, και η δίωξη συνδικαλιστών εργαζομένων στην εκπαίδευση, είναι απλώς κομμάτια ενός σχεδίου του Κράτους για την τρομοκράτηση και την εξάντληση όσων αγωνίζονται. Από πλευράς μας, από την πλευρά των από τα κάτω και της κοινωνίας, η απάντηση δεν πρέπει να είναι αυτή της υποχώρησης, αλλά της οργάνωσης και της αντεπίθεσης. Οι προκλήσεις Κράτους και πρυτανικών αρχών δεν πρέπει, και δεν θα μείνουν αναπάντητες. Απαιτούμε την ανανέωση της σύμβασης του εργαζομένου Δ.Α, κόντρα στο κλίμα τρομοκράτησης και αποσιώπησης κάθε φωνής αντίστασης.


Καλούμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση την Τετάρτη 27/3 στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ στις 9:00.


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ


ΟΥΤΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ – ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ


ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ Δ.Α


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας