ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Η εκστρατεία διώξεων και απειλών που έχει εξαπολύσει το Υπουργείο Παιδείας ενάντια σε πλήθος εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, προκειμένου να κάμψει την αντίστασή τους στη αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Διώξεις που ξεκίνησαν από τον Πειραιά και εξαπλώθηκαν σε όλη την επικράτεια και που έχουν ως σκοπό την τρομοκράτηση όσων τόλμησαν να απέχουν από την διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία έχει ως σκοπό την εκκαθάριση του δημοσίου συστήματος εκπαίδευσης από τα ανεπιθύμητα προς το κράτος στοιχεία. Μάλιστα, σε μια πρωτοφανή επίδειξη ρεβανσισμού του ΥΠΑΙΘ, τρεις από τους έντεκα αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που διώκονται από τη ΔΙΔΕ Πειραιά λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, απειλούνται να τεθούν άμεσα σε δυνητική αργία από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής, πριν καν γνωστοποιηθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου στο οποίο έχουν ήδη παραπεμφθεί.
Η κατασταλτική επέλαση του κράτους πάνω στην κοινωνία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό, και από αυτή δε μπορεί να αποκλειστεί και ο τομέας της εκπαίδευσης. Η θεσμοθέτηση και η εφαρμογή της αξιολόγησης στους καθηγητές και δασκάλους των σχολείων, η οποία στοχεύει την πλήρη πειθάρχηση και υποταγή των εργαζομένων του κλάδου, αποτελεί απλώς ένα κομμάτι της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, και ευρύτερα της εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Από τον νόμο 4777, με την θεσμοθέτηση πειθαρχικών διώξεων προς τους φοιτητές/-τριες, την δημιουργία ειδικού σώματος μπάτσων για να περιπολούν στις σχολές, την εγκατάσταση καμερών εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τις διαγραφές φοιτητών/-τριών με το ν+2, μέχρι τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, και τον νέο ποινικό κώδικα, ο οποίος μεταξύ άλλων ποινικοποιεί περαιτέρω το μέσο αγώνα της κατάληψης, το μωσαϊκό αυτό του ξεριζώματος κάθε αντίστασης φαίνεται να ολοκληρώνεται.
Ως αναρχικοί/-ές φοιτητές/-τριες δε μπορούμε παρά να θεωρούμε πως ο αγώνας που δίνουμε μέσα στις σχολές μας συνδέεται και αποτελεί μέρος του αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και τα πειθαρχικά. Η αλληλεγγύη με τους κατειλημμένους πολιτικούς χώρους εντός των σχολών, ο αγώνας υπέρ του διωκόμενου αναρχικού φοιτητή Ζ.Μ, η αλληλεγγύη στην φοιτήτρια του τμήματος ΗΜΜΥ του ΕΜΠ που αντιμετωπίζει πειθαρχική δίωξη από τη πρυτανεία του ΕΜΠ λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, και ο αγώνας ενάντια στα πειθαρχικά μέτρα στα οποία υποβάλλονται οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης έχουν την κοινή βάση της αντίστασης προς το κράτος και την κυριαρχία του στην κοινωνία. Οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό κάθε αγωνιζομένου και κάθε διωκόμενου από τον κατασταλτικό μηχανισμό.

ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Τετάρτη, 23/10:
- Συγκέντρωση, 10:00., έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Ξενίας 24, Αθήνα)
- Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα Προπύλαια, 12:00

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας


Πρόσφατα άρθρα