Για ακόμη μια μέρα, το κράτος επέλεξε τη μέθοδο της ακραίας καταστολής και την όξυνση της έντασης. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΑΠΘ έζησαν ξανά μια εικόνα του μέλλοντος που οραματίζεται η κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια. Πιο συγκεκριμένα, μπάτσοι στρατοπέδευσαν για ακόμη μια μέρα εντός του campus του ΑΠΘ, με πρόφαση τις εργασίες που γίνονται στο στέκι στο Βιολογικό. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη κατάφωρη αυτή καταπάτηση του ασύλου, αντιμετωπίστηκαν με ακραία βία και καταστολή. Αποτέλεσμα, ο τραυματισμός δύο φοιτητών, με τον έναν εξ αυτών να οδηγείται στο νοσοκομείο.
Για άλλη μια φορά, η απάντηση δόθηκε στους δρόμους. Το φοιτητικό κίνημα, μπροστά στο θράσος των μπάτσων και τον αυταρχισμό του κράτους, έκλεισε ξανά τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Με μαζικότητα και οργάνωση, μια πρώτη αντίδραση μπροστά στις προκλήσεις πρυτάνεων, υπουργών και μπάτσων έδειξε και πάλι πως το δίκαιο είναι με το μέρος των φοιτητών και της κοινωνίας, και όχι με αυτό των ένστολων καθαρμάτων και των αφεντικών τους. Είναι ξεκάθαρο από καιρό πως η κυβέρνηση έχει βρει ένα σοβαρό εμπόδιο στην εφαρμογή των σχεδίων της στο ΑΠΘ, και αυτό το εμπόδιο δεν είναι άλλο από τους αγωνιζόμενους φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι θα συνεχίσουν να στέκονται εμπόδιο, όσο συνεχίζονται οι προκλήσεις.
Μπροστά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών για ένα πανεπιστήμιο ‘‘αποστειρωμένο’’ και εμπορευματοποιημένο, το φοιτητικό κίνημα θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και τον κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα του ελεύθερου και δημόσιου πανεπιστημίου. Προτάσσουμε τον οργανωμένο και μαχητικό αγώνα, εντός και εκτός των πανεπιστημίων, έτσι ώστε απάντηση του κινήματος στη Θεσσαλονίκη να είναι μόνο οι σταγόνες μιας καταιγίδας που έρχεται, σε κάθε πόλη της χώρας. Με το βλέμμα στραμμένο προς νέες κατακτήσεις, με οργάνωση και μαχητικότητα, για μια ελευθεριακή παιδεία, σε έναν κόσμο ισότητας-ελευθερίας-αλληλεγγύης.


ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας