Το πρωί της 25/8 εκκενώθηκε το Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής χωρίς έφοδο αστυνομίας και διθυραμβικούς λόγους, ως σημείο της νέας κανονικότητας. Τη νεκρή περίοδο του καλοκαιριού εκμεταλλεύτηκαν για άλλη μια φορά οι αρχές για να προχωρήσουν τα σχέδια τους. Το πανεπιστημιακό κάμπους έχει γεμίσει με διμοιρίες, οι είσοδοι είναι κλειδωμένες κι έχουν τοποθετηθεί τουρνικέ στην πρυτανεία. Την ίδια στιγμή εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και των δεκάδων συγχωνεύσεων και καταργήσεων εκπαιδευτικών μονάδων χιλιάδες μένουν εκτός της δημόσιας εκπαίδευσης και προωθείται η εκπαίδευση με δίδακτρα.
 
Η εκκένωση του κατειλημμένου χώρου στην Ιατρική «νομιμοποιείται» από τους δεκάδες αστυνομικούς εντός σχολών και συμβάλλει στην περαιτέρω μετατροπή του πανεπιστημιακού ασύλου σε χώρο αποστειρωμένο, μέσα στον οποίο θα τελούνται μόνο οι εκπαιδευτικές διαδικασίες. Μπορεί να μη χρειάστηκε άμεση εμπλοκή της αστυνομίας όμως η διοίκηση της σχολής ακολούθησε το ρυθμό της κρατικής πολιτικής.
 
Ένα πανεπιστήμιο χωρίς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους είναι ένας χώρος ταξικών εξαιρέσεων, πειθάρχησης κι εντατικοποίησης. Η καταστολή δημιουργεί και συμβάλλει στην εκπαίδευση της κερδοφορίας. Οι χώροι μας, οι δομές κι οι διαδικασίες μας είναι ο τρόπος που θα βάλλουμε φρένο στην συνεχή επίθεση που δεχόμαστε.
 
Καμιά παράδοση - Καμιά ανακωχή.
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις.
 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εκκενωμένο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής Παρασκευή 26/8 11:00 στα Γρασίδια της Ιατρικής
 
Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere
 

[Εισηγήσεις, ενημερώσεις, τοποθετήσεις κ.α.]

Ενάντια στον πόλεμο

antiwar banner

[κείμενα, αναλύσεις, μεταφράσεις]

Έντυπη Έκδοση

EZLN • La Montaña

Οι Ζαπατίστας στην Ευρώπη

[ενημερώσεις, κείμενα, μεταφράσεις]

El Sur Resiste - Ο Νότος Αντιστέκεται

campana global

[ανακοινώσεις & ενημερώσεις]