Εδώ και περίπου μία εβδομάδα εκτυλίσσεται μία ακόμη επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στον κόσμο του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, η κρατική ασφάλεια έχει ξεκινήσει να καλεί για υποχρεωτική λήψη DNA 14 συντρόφους φοιτητές που σχετίζονται με την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ στις 13/11/20. Ουσιαστικά καλούνται, καθώς δείγμα γενετικού υλικού που βρέθηκε σε κινητό και μη παράνομο αντικείμενο στην πρυτανεία μετά την κατάληψη, ταυτίστηκε με εκείνο που βρέθηκε σε ματωμένη γάζα στα Εξάρχεια το 2014.

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και το lockout της ΑΣΟΕΕ το 2019, η παρουσία ένοπλου αστυνομικού στο ίδιο ίδρυμα στις αρχές του 2020, ο νόμος περιστολής των διαδηλώσεων το καλοκαίρι του 2020 έρχονται να εφαρμόσουν το δόγμα νόμος και τάξη, βαθαίνοντας την επίθεση στους από τα κάτω. Έτσι, με πρόσχημα την πανδημία, σε συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας και επιβάλλοντας την κοινωνική απουσία, λίγες μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, η πρυτανική αρχή του ΕΜΠ, σε αγαστή συνεργασία με κράτος και αστυνομία ανακοινώνει την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων και το lockout του Κάτω Πολυτεχνείου, με σκοπό να αποτραπούν οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις εν όψει της 17ης Νοέμβρη. Ως απάντηση, σύντροφοι/ισσες φοιτητές/ριες προχώρησαν σε άνοιγμα του κάτω πολυτεχνείου και ταυτόχρονη κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ, με σκοπό την άρση του lockout και καλώντας τον κόσμο να αγωνιστεί ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας και τις κρατικές απαγορεύσεις. Ακολούθησε μεγάλη κατασταλτική επιχείρηση 92 αγωνιστών/ριών , με στημένες κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων, κλοπές και φθορές που ουδέποτε συνέβησαν. Έτσι η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης των συλληφθέντων/εισών άρχισε να στήνεται από τότε.

Από την μία το γεγονός αποτελεί μία προσπάθεια της ΕΛΑΣ να εγκλωβίσει τους 14 συντρόφους σε μία υπόθεση επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα, που συνέβη 6 χρόνια πριν την εν λόγω κατάληψη. Αρχικά, είναι προφανής η έλλειψη στοιχείων από πλευράς των μπάτσων, αφού και τα δύο αντικείμενα βρέθηκαν σε χώρους με αυξημένη παρουσία ατόμων, τόσο μια κατάληψη ανοιχτή η οποία στηρίχθηκε από πλήθος αγωνιζομένων όσο και ένας κεντρικός δρόμος των Εξαρχείων ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου. Άλλωστε πολλές είναι οι απόπειρες της ΕΛΑΣ στο παρελθόν, να κατασκευάσει κατηγορητήρια, με ελλιπή στοιχεία, έτσι ώστε να κάμψει και εν τέλει να αδρανοποιήσει αγωνιστές και αγωνίστριες που μάχονται ανελλιπώς με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά για την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Οι υποθέσεις του Τ. Θεοφίλου και της Ηριάννας Β.Λ. αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων αγωνιστών/ριών που φυλακίστηκαν από σκευωρίες της κρατικής ασφάλειας.

Από την άλλη έρχεται να δράσει ως ακόμη ένα μέτρο προληπτικής αντιεξέγερσης για να κάμψει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, με την ποινικοποίηση οποιασδήποτε επιθετικής κίνησης. Ο κρατικός μηχανισμός, ανίκανος ως είναι, να διαχειριστεί την πανδημία και αφού το προσωπείο του κράτους-προστάτη έχει πέσει προ πολλού συνειδητά, επιλέγει να επιτεθεί στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, που με την πολιτική τους δράση επιτίθενται σε αυτόν, αναδεικνύουν την βάρβαρη και βίαιη φύση του και υπερασπίζονται τα κεκτημένα αγώνα, όπως είναι το 3ήμερο εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ξεκάθαρη ακόμη είναι η προσπάθεια επίθεσης στα κομμάτια των φοιτητών/ριών που αγωνίζονται ενάντια στον νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη τον τελευταίο χρόνο. Αφού δεν επετεύχθη η εφαρμογή οποιουδήποτε σημείου του νόμου, που να συνδέεται άρρηκτα με το φοιτητικό υποκείμενο και η εγκατάσταση της ΟΠΠΙ αναβάλλεται για το 2022, μόνη επιλογή του είναι η κατασκευή σκευωριών και η προσπάθεια έμμεσης καταστολής εκείνων που αντιστέκονται στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Ως αναρχικοί/ες φοιτητές/ριες είναι απαραίτητο να πολεμήσουμε οποιοδήποτε μέτρο προληπτικής αντιεξέγερσης, από τον νόμο Κ-Χ και το εργασιακό νομοσχέδιο, μέχρι την υποχρεωτική λήψη DNA και οποιαδήποτε υπόθεση σκευωρίας και καταστολής του αγώνα.

Καμία κατασταλτική κίνηση, όσο αναβαθμισμένη και ύπουλη, δεν θα κάμψει τους αγώνες για την κοινωνική κι ταξική αντεπίθεση.

Αλληλεγγύη στους 14 συντρόφους φοιτητές.

Καμία σκέψη για υποχρεωτική λήψη DNA.

Ενάντια σε κάθε σκευωρία των κατασταλτικών μηχανισμών.

Αλληλεγγύη στους/ις 92 συλληφθέντες/είσες της κατάληψης την πρυτανείας του ΕΜΠ και του Κάτω Πολυτεχνείου στις 13/11/20

Να πολεμήσουμε τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό με οργάνωση και αγώνα σε κάθε πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

mikrofoniki quieta 14 dna