Κοινοί αγώνες μαθητ(ρι)ών, φοιτητ(ρι)ών εκπαιδευτικών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση

Τις πρώτες δύο μέρες από το άνοιγμα των σχολείων ανακοινώνονται 25.000 κρούσματα και δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για το άνοιγμα σχολείων και σχολών. Τα τρία σελφ τεστ που προβλέπονται εβδομαδιαία δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικά ενώ οι αίθουσες είναι γεμάτες με βάση τις τελευταίες αποφάσεις του υπουργείου για συγχώνευση τμημάτων κι αύξηση του ορίου μαθητ(ρι)ών ανά αίθουσα. Η πίεση απέναντι στους/ις μαθητ(ρι)ες είναι ήδη μεγάλη με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τις συνεχείς εξετάσεις να δημιουργούν ένα εντατικοποιημένο περιβάλλον που εξαιρεί όλο και περισσότερους/ες.

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν μάχη απέναντι στην αβεβαιότητα και την αυξανόμενη επισφάλεια. Παρά τη μεγάλη συμμετοχή τους σε απεργίες και αποχές απέναντι στην αξιολόγηση οι γραφειοκρατικές ηγεσίες συνθηκολόγησαν εκθέτοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς που θέλαν να συνεχίσουν τον αγώνα.

Την ίδια στιγμή κράτος και πρυτανικές αρχές προετοιμάζουν την μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στις σχολές για να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Οι πρόσφατες επιχειρήσεις για εκκένωση της κατάληψης Στέκι στο Βιολογικό, του νέου στεκιού πίσω από το χημικό με 15 συλλήψεις και η επιχείρηση των ΕΚΑΜ με 6 συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ δε θα μείνουν αναπάντητες. Το επόμενο νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο βρίσκεται στα σκαριά προβλέποντας απόσπαση πτυχίου από επαγγελματικά δικαιώματα και αξιολόγηση με όρους κερδοφορίας.

Κάτω ο νόμος 4777, η ΕΒΕ

Καμία σκέψη για αστυνομία στις σχολές

Καμία αξιολόγηση σε σχολεία και σχολές

Με Καταλήψεις - Απεργίες - Διαδηλώσεις

Να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση

Πέμπτη 13/1 συγκέντρωση 13.00 στην Καμάρα

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/ριών Quieta Movere

 

parembasi quietamovere upourgeio 2022 anoigmasxoleiwn 2

 

parembasi quietamovere upourgeio 2022 anoigmasxoleiwn