22 χρόνια πριν- 21 Ιούλη 2001
Στο τέλος της 3ης μέρας των κινητοποιήσεων ενάντια στη σύνοδο κορυφής του G8 στη Γένοβα.
Μια μέρα μετά τη δολοφονία του Carlo Giuliani από καραμπινιέρους.
Μεταξύ 10μμ και 12μμ
Οι ένστολοι δολοφόνοι των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών αφεντικών εισβάλλουν στο σχολείο diaz, που φιλοξενούσε δεκάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στη Γένοβα εκείνες τις μέρες και εξαπολύουν τη δολοφονική μανία τους πανώ στα σώματα όσων βρίσκονταν στο πέρασμα τους, την ώρα που οι περισσότεροι κοιμούνταν.
4 όροφοι γεμάτοι με βαριά χτυπημένους, με το αίμα να ποτίζει τις αίθουσες, τους διαδρόμους και τους τοίχους. Περισσότεροι από 90 συλληφθέντες και 60 τραυματίες, κάποιοι από αυτούς σε κώμα και με εσωτερική εγκεφαλική αιμορραγία.
Τα βασανιστήρια συνεχίστηκαν και στο τμήμα Μπολζανέτο, με τους ήδη βασανισθέντες να υποχρεώνονται να στέκονται όρθιοι για ώρες έχοντας τα χέρια στον τοίχο, με σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις σε συλληφθείσες, με νέους ξυλοδαρμούς!
Το σημείωμα στον τοιχο μιας αίθουσας στο σχολείο "μην καθαρίσετε αυτό το αίμα".
Το αίμα χιλιάδων ανθρώπων σε κάθε γωνιά της γης που βρέθηκαν, βρίσκονται και θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατασταλτική βια του κράτους και του κεφαλαίου, αγωνιζόμενοι για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.



Το αίμα αυτό δεν ξεπλένεται.
Κάτω το κράτος. Κάτω το κεφάλαιο.

 

 

- παρακάτω, απόσπασμα από την μπροσούρα GENOVA LIBERA των εκδόσεων "Άνεμος"

Αστυνομοκρατία και συλλήψεις... Από το απόγευμα, ο κόσμος αρχίζει ν'αναχωρεί μαζικά με πούλμαν και τρένα αποδοκιμάζοντας τους μπάτσους με το σύνθημα "Assassini". Η αστυνομοκρατία απλώνεται όσο η πόλη ερημώνει. Τα μεσάνυχτα οι μπάτσοι εισβάλλουν στα δύο γειτονικά σχολεία της οδού Battisti. Στο πρώτο, όπου είναι εγκατεστημένα το Indymedia (εναλλακτική ενημέρωση στο Διαδίκτυο) και το γραφείο τύπου του GSF, προκαλούν καταστροφές και κατάσχουν οπτικοακουστικό υλικό. Στο δεύτερο, το σχολείο Diaz, που χρησιμοποιείται για κατάλυμα διαδηλωτών, ξεσπούν το σαδιστικό μένος τους, ξυλοκοπώντας άγρια και τραυματίζοντας σοβαρά όσους βρίσκουν μέσα. -

 

 

 

Φωτογραφίες από το βράδυ της 21ης Ιούλη 2001 στο σχολείο Diaz

 

diaz1

diaz2

diaz3

diaz5

diaz6

diaz7