Αναδημοσίευση από από την ιστοσελίδα της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΚΜΠΑ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ!

Στις 15η Μάη 1948, μια ημέρα που έχει μείνει στην ιστορία ως Νάκμπα, ξεκινά ο μεγάλος ξεριζωμός του Παλαιστινιακού λαού από τα ιστορικά εδάφη του, μόλις μια μέρα μετά την διακήρυξη της ανεξαρτησίας του ισραηλινού κράτους. Μέσα σε αυτά τα 73 χρόνια το ισραηλινό κράτος κατάφερε να χτίσει το σύγχρονο Απαρτχάιντ, τον συστηματικό δηλαδή αποκλεισμό των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική όχθη. Κατάφερε μέσω της κανονικοποίησης του τρόμου να εφαρμόσει γενικευμένα συνθήκες ελέγχου, στρατιωτικοποίησης και καταπίεσης, αποτελώντας πραγματικό πρότυπο ενός σύγχρονου ολοκληρωτικού καθεστώτος. Από το εμπάργκο στη Γάζα και το τείχος που την περιβάλλει, την απαγόρευση στις μετακινήσεις και τα στρατιωτικά φυλάκια ελέγχου, την καταστροφή ολόκληρων περιοχών και τον εποικισμό τους από ισραηλινούς, μέχρι την άγρια καταστολή και τους συνεχείς βομβαρδισμούς, τις πολυάριθμες συλλήψεις, φυλακίσεις και δολοφονίες, ο Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με μια μηχανή θανάτου που επιχειρεί να τον καθυποτάξει ώστε να αποδεχτεί την στρατιωτική κατοχή, στην οποία αντιστέκεται με τεράστια αυταπάρνηση.

Το ισραηλινό κράτος αποτελεί τον βασικό και σταθερό σύμμαχο για το δυτικό μπλοκ εξουσίας στην προσπάθεια επέκτασης των συμφερόντων του στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έτσι η καθυπόταξη του αντιστεκόμενου λαού της Παλαιστίνης και άρα η απόλυτη κυριαρχία του Ισραήλ στην περιοχή αποτελεί ζητούμενο για ηγέτιδες δυνάμεις της γεωπολιτικής αρένας. Σε αυτό το πλαίσιο το ελληνικό κράτος -προσδεδεμένο πλήρως στο δυτικό άρμα κυριαρχίας- επιχειρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ μέσα από μια σειρά στρατηγικών ενεργειακών, στρατιωτικών και οικονομικών συμφωνιών, επιδιώκοντας την ενίσχυση του ρόλου του στην νευραλγική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε αυτούς τους διαχρονικούς σχεδιασμούς των παγκόσμιων εξουσιαστών η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού στη στρατιωτική κατοχή αποτελεί ένα διαρκές αγκάθι.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

73 χρόνια μετά την Νάκμπα οι φτωχοί και αποκλεισμένοι από τα στοιχειώδη Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να μάχονται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους, ενώ τις τελευταίες μέρες δέχονται μια ακόμα άγρια κατασταλτική επίθεση από το κράτος του Ισραήλ. Από τις προσπάθειες βίαιης έξωσης οικογενειών Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τις επιθέσεις σε διαδηλωτές, τις εισβολές στο τέμενος Αλ Άκσα και τους εκατοντάδες τραυματίες, τις επιδρομές ρατσιστικών ομάδων εποίκων με την ανοχή των κρατικών δυνάμεων και τα συνεχή προγκρόμ κατά Παλαιστινίων, μέχρι την αναβάθμιση και όξυνση των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα, με βομβαρδισμούς από αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Όμως παρά την άγρια δολοφονική καταστολή που δέχονται συνεχίζουν να βαδίζουν τον δρόμο της αντίστασης, να συγκρούονται με τις δυνάμεις της στρατιωτικής κατοχής, να αρνούνται καθημερινά τον ξεριζωμό τους, να μην παραδίνονται. Συνεχίζουν να αποτελούν ανάχωμα στην πολεμική μηχανή του ρατσιστικού Ισραηλινού κράτους. Απέναντι στην απροκάλυπτη φασιστική και ολοκληρωτική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και των συμμάχων του, η οποία στοχεύει στην εκδίωξη των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους και στην καθυπόταξη τους, στέκεται η ανυποχώρητη, μαχητική και με τεράστια αυταπάρνηση αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού.

Απέναντι στον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό μόνη ελπίδα είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών , η οργανωμένη αντεπίθεση των από τα κάτω και η ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού για την δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση