Η πρώτη μέρα του 3ου ελευθεριακού φεστιβάλ κοινωνικής, ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης άνοιξε με την εκδήλωση “Η διεθνιστική αλληλεγγύη θα νικήσει. Από την Τσιάπας, τη Χιλή και την Κολομβία μέχρι την Τουρκία, η εξέγερση είναι πάντα ζωντανή”, μέσα από την οποία επιχειρήθηκε η ανάδειξη των ακηδεμόνευτων αντιστάσεων απέναντι στην συνολική επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα παγκόσμια πολιτικά και οικονομικά αφεντικά στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Η συμμετοχή στην εκδήλωση συντρόφων και συντροφισσών από την Κολομβία, τη Χιλή και την Τουρκία αποτέλεσε μια ευκαιρία για να αποκτήσουμε μια ευκρινέστερη εικόνα των συνθηκών εκμετάλλευσης και καταπίεσης και των κρατικών- παρακρατικών επιθέσεων, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, καθώς επίσης των αντιστάσεων, των αγώνων και των εξεγέρσεων που λαμβάνουν χώρα αλλά και τα αναρχικά και ελευθεριακά προτάγματα μέσα σε αυτές τις διεργασίες.

Ευχαριστούμε τους συντρόφους/ισσες από τη Χιλή, την Κολομβία και την Τουρκία που συμμετείχαν στην εκδήλωση και μοιράστηκαν μαζί μας τις αγωνιστικές τους εμπειρίες, την συντρόφισσα από το blog “tierra y libertad” με τη σημαντική της συμβολή τόσο στη συζήτηση όσο και στη μετάφραση μέρους αυτής, αλλά και όσους/ες ακόμα βοήθησαν στις μεταφράσεις και τις τεχνικές απαιτήσεις της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Παρακάτω θα βρείτε την τοποθέτηση της συντρόφισσας από το blog "tierra y libertad" και την τοποθέτηση της συντρόφισσας από την ελευθεριακή ομάδα “Vía Libre” (Μπογκοτά- Κολομβία).

 

 

 

 

E57wZcxWEAQSnUh

 

Εισηγητική τοποθέτηση της ΑΠΟ στην εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης


Πρόσφατα άρθρα