Link διεθνούς καμπάνιας: firefund.net| Μετάφραση: Land and Freedom

 

Αναρχικό κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
στα θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς και της καπιταλιστικής καταστροφής στη Χιλή

Η Αναρχική Συνέλευση του Βαλπαραΐσο μαζί με τον αναρχικό χώρο Flora απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα, καθώς νιώθουμε την ανάγκη να στηριχθούμε στη διεθνή αλληλεγγύη προκειμένου να συμβάλλουμε στην υλική, φυσική και ηθική ανακούφιση των θυμάτων της καπιταλιστικής καταστροφής που έπληξε την περιοχή μας.
Η έκκλησή μας γίνεται λόγω της οικολογικής και κοινωνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκάλεσαν οι τεράστιες αστικές και δασικές πυρκαγιές στις κοινότητες του Valparaiso, της Viña del Mar και του Quilpué, στα εδάφη που ονομάζουν Χιλή, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου.
Στη φωτιά χάθηκαν περισσότερες από 130 ανθρώπινες ζωές και χιλιάδες ζώα. Επιπλέον, πάνω από 15.000 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν ζημιές. Ανάμεσα στα κτίρια που κάηκαν βρίσκονται κοινωνικά κέντρα, λαϊκές βιβλιοθήκες και άλλοι κοινοτικοί χώροι.
Η καπιταλιστική λεηλασία, η ανάπτυξη των real estate, η βιομηχανία που καταστρέφει τα δάση και η στεγαστική κρίση που πλήττει τους ανθρώπους, είναι τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτή τη φοβερή τραγωδία.

capitalistfire3 chile

capitalistfire4 chile

capitalistfire5 chile

capitalistfire6 chile

capitalistfire7 chile

capitalistfire8 chile

Ως αναρχικοί εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στην αλληλεγγύη προς τα θύματα της φωτιάς και ειδικά προς τους συντρόφους και τα πολιτικά εγχειρήματα που επλήγησαν.
Με δεδομένο το μέγεθος της καταστροφής, κρίνουμε αναγκαία αυτή τη διεθνή καμπάνια, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να δοθούν απευθείας στα θύματα, για την ανοικοδόμηση των υποδομών που κάηκαν, για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι λαϊκές κουζίνες και για την αγορά υλικών από τις ομάδες αυτοδιαχείρισης.

Ζήτω η αλληλοβοήθεια!
Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!
Ζήτω η αναρχία!