Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας καταγγέλλει πως η διοίκηση απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν γραπτό κείμενο, σύμφωνα με το οποίο δηλώνουν ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας οι ίδιοι θα έχουν ποινικές συνέπειες.

Ακόμη μια εργοδοτική αυθαιρεσία καταγράφεται σε ιδιωτική κλινική της Λάρισας του ομίλου “Αnimus”. Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας καταγγέλλει πως η διοίκηση απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν γραπτό κείμενο, σύμφωνα με το οποίο δηλώνουν ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας οι ίδιοι θα έχουν ποινικές συνέπειες. Όπως σημειώνει το σωματείο: << “μετά την υποχρεωτική δήλωση που έπρεπε να κάνουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι της επιχείρησης ότι δεν είναι μέλη εργατικών σωματείων, η εργοδοσία υποχρεώνει ουσιαστικά τους εργαζόμενους διά της παρουσίας της να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση περί συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μετακυλίοντας την ευθύνη της τήρησής τους και με την απειλή ποινικών και νομικών ευθυνών, απογειώνοντας μέχρι εκεί που δεν παίρνει την κυβερνητική γραμμή περί “ατομικής ευθύνης” >>.

Ο συγκεκριμένος όμιλος, ο οποίος είναι ιδιοκτησία του Α. Νταβέλη, έχει ιστορικό εκφοβισμού των εργαζόμενων καθώς και εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Ο Α. Νταβέλης είναι γνωστός καθώς ήταν από τους πρώτους που κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ενώ στις πολυτελείς κλινικές του ομίλου επικρατούν συνθήκες γαλέρας. Πιο συγκεκριμένα στα τέλη Μαρτίου, όταν πέρασε από τη βουλή το σχετικό νομοσχέδιο για τις περικοπές στους εργαζομένους λόγω καραντίνας, εφάρμοσε μειώσεις μισθών εως 50% σε όλο το νοσηλευτικό, γραμματειακό και παραϊατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα ένας αριθμός εργαζομένων να αναγκαστούν να παραιτηθούν. Να θυμίσουμε πως ο ιδιοκτήτης του ομίλου, έχει πολύ στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ ήταν ο ένας εκ των δύο επιχειρηματιών της νεοσύστατης εταιρείας παραγωγής μασκών “Larisa Face Cover Α.Ε” η οποία είχε συγκεντρώσει πάνω της το φως της δημοσιότητας λόγω της ξαφνικής αλλά “πετυχημένης” εμφάνισής της.

Είναι γεγονός πως σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι καλούνται με κίνδυνο για την υγεία τους να δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή απέναντι στην πανδημία, τα υγειονομικά μέτρα είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των αφεντικών και του κέρδους.