Τι σημαίνει αυτό;
Ότι τα φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης όπως και οι αποθήκες τους θεωρούνται κέντρα διανομής άρα και θα μπορούν να είναι ανοιχτά τις Κυριακές. Εφόσον λοιπόν το κατάστημα θα είναι ανοιχτό σημαίνει ότι θα υπάρχει παράλληλα και εργασία σε πόστα όπως η τροφοδότηση των παραγγελιών όσο και για τη μεταφορά τους.

 

 

Το νομοσχέδιο αποφασίστηκε να ψηφιστεί ως «κατεπείγον» και αναγκαίο, χθες, την Δευτέρα, συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως «είναι αναγκαία τώρα που έχει υιοθετηθεί η πώληση με click away στο λιανεμπόριο και η δυνατότητα για παράδοση την Κυριακή βοηθάει στην μείωση της κοινωνικής κινητικότητας, που είναι το ζητούμενο από τους ειδικούς».

 

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο, όπως επιχειρήθηκε να γίνει τα τελευταία χρόνια , αποδείχτηκε ένα αποτυχημένο μέτρο για την αύξηση του τζίρου, όπως αποδεικνύουν και τα επίσημα στοιχεία. Το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοπεδώσει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων. Η καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας ήταν μια από τις πρώτες επιτυχημένες διεκδικήσεις του ελληνικού εργατικού κινήματος. Σκοπός ήταν να έχουν οι εργαζόμενοι μια σταθερή μέρα μέσα στη βδομάδα για να μπορούν να ξεκουράζονται. Η πρόθεση για κατάργησή της ήταν μια ακόμη επιθετική κίνηση του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στην τάξη μας.

Να μην μετρήσουμε ακόμα ένα χαμένο εργατικό δικαίωμα !

Το πιο σημαντικό, ειδικά σήμερα που οι ζωές των εργαζόμενων και των άνεργων πλήττονται καθημερινά , είναι να προτάξουμε την οργάνωση της τάξης μας σε οριζόντιο επίπεδο μέσα από τα σωματεία βάσης. Μακριά από τις γνωστές και χωρίς αποτέλεσμα, λογικές ανάθεσης, αλλά και ενάντια στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία που έχει μάθει τόσα χρόνια να παζαρεύει τα δικαιώματά μας με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. 


Πρόσφατα άρθρα