Η επιχείρηση λεηλασίας των δημόσιων χώρων συνεχίζεται. Οι πλατείες, τα πάρκα, οι λόφοι κάθε σπιθαμή πρασίνου που έχει απομείνει στην πόλη έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο εργοτάξιο κάθε λογής επιχειρηματικών συμφερόντων που με κρατική επιταγή και με την συνδρομή ενός κατασταλτικού στρατού φεουδαλοποιούν τον δημόσιο χώρο. Από τα Εξάρχεια που αποτέλεσαν όχι τυχαία, το σημείο εκκίνησης της επίθεσης, με τον αποκλεισμό της πλατείας Εξαρχείων και την στρατοπέδευση ενός στρατού κατοχής στη γειτονιά, την παράδοση του λόφου Στρέφη, την επιχείρηση μουσειοποίησης του Πολυτεχνείου, την εκδήλωση της επίθεσης στο πάρκο Κύπρου και το πάρκο Δρακόπουλου, τα σχέδια εμπορευματοποίησης της Ακαδημίας Πλάτωνος και του λόφου Φιλοπάππου, σήμερα, η επίθεση κράτους και αφεντικών, μέσω των εκάστοτε δήμων, θέτει στο στόχαστρο το Σκοπευτήριο, το πάρκο Ηνιόχου, το Μπαρουτάδικο, πλήθος δημόσιων χώρων σε κάθε γειτονιά της πόλης. Ο σκοπός τους ήταν εξαρχής ξεκάθαρος: η μετατροπή της πόλης από ένα κοινωνικό πεδίο, προσβάσιμο και ανοιχτό σε όλους σε μια ζώνη πλήρως ελεγχόμενη από την καταστολή, σε ευθυγράμμιση με τους σχεδιασμούς του κράτους και του κεφάλαιου, από όπου οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι από εμάς θα εκτοπιστούν και θα αποκλειστούν. Ένα πεδίο όπου κάθε έκφραση της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης θα καταστέλλεται και θα καταπνίγεται.

Καταστολή και βία είναι η απάντηση του κράτους σε κάθε αντίσταση που εκδηλώνεται απέναντι στη διάλυση των κοινωνικών αγαθών, σε κάθε φωνή που υψώνεται απέναντι στη απαξίωση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας. Από την παιδεία και την υγεία, έως την στέγαση και τους δημόσιους χώρους ως κοινωνικό αγαθό, ως χώρους κοινωνικής έκφρασης, συλλογικοποίησης και αντίστασης. Η κρατική καταστολή επιτίθεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα σε εκείνες τις αντιστάσεις που ξεπηδούν από τα κάτω, αδιαμεσολάβητα και αντιθεσμικά, σε εκείνους τους αγώνες που δεν παραδόθηκαν την προηγούμενη περίοδο στις αυταπάτες μιας ρεφορμιστικής λύσης στα κοινωνικά ζητήματα, που δεν δέχτηκαν να αναθέσουν την τύχη τους σε αυτόκλητους σωτήρες και έως και σήμερα συνεχίζουν να θέτουν αναχώματα κρατώντας τον δρόμο του αγώνα ανοιχτό.

Από τις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές του κινήματος έως τους αγώνες των φοιτητών/τριών στα Πανεπιστήμια, των αγωνιζόμενων εργαζόμενων έως εκείνους/ες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων, απέναντι στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε να σταθούμε απέναντι στην καταστολή και τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου. Για να ανακτήσουμε όλα εκείνα που ανήκουν σε εμάς, στην κοινωνία, σε όσους αγωνίζονται από τα κάτω για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Στηρίζουμε την πορεία ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 13:00

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων – Πάρκο Κύπρου