ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ 6Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗ UNISON

Την Πέμπτη, 30 Ιουνίου το απόγευμα, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση έξω από την 6η δημοτική κοινότητα, η οποία επρόκειτο να συνεδριάσει με θέμα την ανάπλαση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων και την παράδοσή της διαχείρισης του σε ιδιωτική εταιρεία. Οι συγκεντρωμένοι σταθήκαμε στην είσοδο του κτιρίου της 6ης ΔΚ., όπου υπήρχε παρουσία της αστυνομίας, πετώντας τρικάκια, φωνάζοντας συνθήματα, μοιράζοντας κείμενα και δηλώνοντας πως οι σχεδιασμοί Δήμου και Unison θα μας βρουν απέναντί τους. Καθώς ενημερωθήκαμε πως η συνεδρίαση έχει αναβληθεί για την 6 Ιουλίου, ολοκληρώσαμε την παρέμβασή μας και αποχωρήσαμε.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 1 Ιουλίου, συμμετείχαμε στη διαδήλωση γειτονιάς που καλέστηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου, όπου πορευτήκαμε με συναγωνιστές και συναγωνίστριες που αντιστέκονται στα σχέδια ανάπλασης του, φωνάζοντας μεταξύ άλλων τα συνθήματα «Δρακόπουλο και Κύπρου ελεύθερα θα μείνουν τσιφλίκι κανενός δεν πρόκειται να γίνουν», «όλοι στα πάρκα, όλοι στις πλατείες, μπίζνες δεν θα κάνουν δήμος και εταιρείες». Η πορεία κατέληξε στο πάρκο Δρακόπουλου.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα για την υπεράσπιση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων που δημιουργήθηκε μέσα από τον ακηδεμόνευτο αγώνα κατοίκων και αλληλέγγυων μετά την καταστροφή του από τις μπουλντόζες του Δήμου Αθηναίων τον Γενάρη του 2009.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Ιουλίου, 5μμ. έξω από την 6η Δημοτική Κοινότητα (Θήρας 31, Κυψέλη), ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση με θέμα την ανάπλαση του πάρκου.

*Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης, θα ακολουθήσει στο χώρο του πάρκου, όπως κάθε Τετάρτη, η συνέλευσή μας.

Απέναντι στην ανάπλαση, την εμπορευματοποίηση και την καταστολή

Το πάρκο Κύπρου είναι και θα παραμείνει ένας ανοιχτός, δημόσιος χώρος πρασίνου και εστία αντίστασης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΑΣ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!

Συνέλευση Αντίστασης & Αλληλεγγύης Κυψέλης/ Πατησίων


Πρόσφατα άρθρα