Την Δευτέρα 17 Ιουλίου, ξεκίνησαν οι με απευθείας ανάθεση εργασίες ανάπλασης του πάρκου Δρακόπουλου, με έργα περίφραξης και αποκλεισμού ενός μεγάλου μέρους του πάρκου με λαμαρίνες. Κάτοικοι, μέλη της συνέλευσης υπεράσπισης του πάρκου Δρακόπουλου και αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν άμεσα στο πάρκο, δεν έλαβαν καμία απάντηση στο αίτημά τους να ενημερωθούν από τους αρμόδιους για τις εν εξελίξει εργασίες. Αντίθετα, ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής που απαίτησαν την άμεση αποχώρησή τους, προχωρώντας σε 6 προσαγωγές.
Λίγες μέρες νωρίτερα, την Δευτέρα 3 Ιουλίου, ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης, ακολουθούμενος από μια κουστωδία μπράβων, ασφαλιτών και κομματικών στελεχών κατέφθασαν στο πάρκο με πούλμαν, σε μια αποτυχημένη μιντιακή εκστρατεία προκειμένου να «νομιμοποιηθεί» το ξεπούλημα και η καταπάτηση ενός από τους τελευταίους πράσινους χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Απέναντί τους βρέθηκαν οι πραγματικοί αγωνιζόμενοι κάτοικοι της γειτονιάς που όλα αυτά τα χρόνια φροντίζουν και υπερασπίζονται το πάρκο Δρακόπουλου απέναντι στην μεθοδική εγκατάλειψη και την επιχειρούμενη υποβάθμιση του από τον Δήμο Αθηναίων.
Για μια ακόμη φορά, ο δήμος Αθηναίων και ο δήμαρχος Μπακογιάννης επιχειρεί να καταστείλει όσες και όσους αντιστέκονται απέναντι στην καταστροφή των δημόσιων χώρων, αυτή τη φορά τους κατοίκους και τους αλληλέγγυους στο πάρκο Δρακόπουλου, μέσω της επιστράτευσης ενός αστυνομικού στρατού (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, Δημοτική Αστυνομία), της επίθεσης ΜΑΤ σε διαδηλωτές στις 17 Ιουλίου μετά από πορεία προάσπισης του πάρκου, της απόδοσης σαθρών κατηγοριών σε συλληφθέντα διαδηλωτή, της επιβολής μια συνθήκης αστυνομοκρατίας στη γειτονιά.
Μέσα σε μια περίοδο, που για ένα ακόμη καλοκαίρι, ολόκληρες περιοχές της χώρας έχουν παραδοθεί στις φλόγες, με την πολιτική ηγεσία να ακολουθεί την στρατηγική εγκατάλειψης των ανθρώπων και της φύσης στην καταστροφή και που ΜΜΕ και κυβερνητικοί εκπρόσωποι επιχειρούν να δικαιολογήσουν την παντελή απουσία αναβάθμισης των μέσων πυρόσβεσης και πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού, αναφερόμενοι στην «κλιματική αλλαγή», στο κέντρο της πόλης δίνεται εντολή να κοπούν δέντρα, ώστε να προχωρήσει ένα έργο άχρηστο για τις ανάγκες των κατοίκων της γειτονιάς και τους επισκέπτες που μόνο σκοπό έχει την παράδοση και των τελευταίων κοιτίδων πρασίνου της περιοχής προς εκμετάλλευση και εμπορευματοποίηση σε ιδιωτικές εταιρείες.
Απέναντι στην αντικοινωνική επίθεση δήμου και ιδιωτικών εταιρειών, υπερασπιζόμαστε τα πάρκα, τις πλατείες, τους λόφους και τις γειτονιές μας, ως ανοιχτούς δημόσιους και ελεύθερους χώρους προσβάσιμους από όλους και όλες και ως εστίες κοινωνικών – ταξικών αγώνων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Το πράσινο ανήκει σε όλη την κοινωνία και όχι στους εργολάβους και την αστυνομία!

ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, 19:30


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ – ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!


Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων