Χθες, Τρίτη 25/7 πραγματοποιήθηκε συλλογή ειδών και το μαγείρεμα, στην κατάληψη Αντινομία στην Κέρκυρα, όπου για 3η ημέρα εξελίσσονται πυρκαγιές στο Βόρειο τμήμα του νησιού. Οι πυρκαγιές τις προηγούμενες μέρες δεν κατάφεραν να τεθούν υπό έλεγχο παρά την έλλειψη ισχυρών ανέμων, καθότι οι τιτάνιες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών είναι δυστυχώς ανεπαρκείς κυρίως λόγω έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά και υποστελέχωσης. Την δράση πλαισίωσαν περίπου 30 άτομα και στην συνέχεια τα είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρθηκαν προς το βόρειο τμήμα του νησιού, ως την Αχαράβη. Στο σημείο αυτό μπλόκα της αστυνομίας δεν επέτρεψαν την πρόσβαση του συνόλου των αλληλέγγυων παρά μόνο ενός μικρού αριθμού για τον διαμοιρασμό των ειδών τόσο στους κατοίκους πυρόπληκτων περιοχών, όσο και στους πυροσβέστες.


Για ακόμη μία φορά τις τελευταίες μέρες, βλέπουμε τον κρατικό μηχανισμό να θέτει την ανθρώπινη ζωή στον βωμό του κέρδους, μην έχοντας κάνει τις απαραίτητες διεργασίες για την προστασία του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές, ενώ ταυτόχρονα οι μόνες απαντήσεις είναι η εκκένωση οικισμών και οι τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις που καταστέλλουν, κατοίκους και εθελοντές στην προσπάθειά τους να σώσουν πρώτες κατοικίες. Συνέχεια λοιπόν της κρατικής θανατοπολιτικής, όπως είδαμε στα Τέμπη, την Πύλο, τις δεκάδες εργοδοτικές δολοφονίες, ακόμα και την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα.


Στον αντίποδα των ελλείψεων και την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού η μόνη απάντηση σε ακόμη μία περίπτωση αποτελεί η αυτοοργάνωση. Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει πιο ξεκάθαρα από ποτέ πως οι αυτοοργανωμένες δράσεις τόσο οργανωμένων και εξοπλισμένων ομάδων, όσο και των ίδιων των πυρόπληκτων έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο σε όλα τα μέτωπα.


Από την Εύβοια, μέχρι την Αχαϊα, την Ρόδο και την Κέρκυρα, η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση θα νικήσει, απέναντι στην πύρινη λαίλαπα κράτους και καπιταλισμού. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Η λεηλασία της φύσης και των τοπικών κοινωνιών θα είναι καθεστώς όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός
Δύναμη σε όσους πλήττονται, σε όσους αυτοοργανώνονται και παλεύουν με τις φωτιές
 
 
faghto kerkira pyrkagiesantinomia358641519 668082735225022 8920372239410059003 n