Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις Rosa Nera & Πρυτανεία (Λόφος Καστέλι – Χανιά) και στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες | Τρίτη 2/4 στις 18.00 στην Καμάρα

Το πρωί της Δευτέρας 1/4, αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν στο κτίριο της κατάληψης Rosa Nera και Πρυτανείας στα Χανιά και πραγματοποιούν 9 συλλήψεις στο εσωτερικό του, ως συνέχεια της κατασταλτικής πολιτικής που στόχο έχει το κλείσιμο κάθε ελεύθερου κοινωνικού χώρου και την εμπορευματοποίηση, κάθε κτιρίου με σκοπό την κερδοφορία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κατάληψη Rosa Nera δέχεται κάποιο χτύπημα από τα τάγματα εφόδου της δημοκρατίας. Τον Σεπτέμβρη του 2020 και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας -η οποία χρεώνεται αποκλειστικά στις εγκληματικές κρατικές πολιτικές- οι εξουσιαστές συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους στο χτύπημα των κέντρων της κοινωνικής αντίστασης, στις δομές και τους ανθρώπους τους, εκκενώνοντας τη Rosa Nera με 16 άτομα να βρίσκονται εντός της κατάληψης. Ωστόσο, μερικούς μήνες αργότερα, ακολούθησε η ανακατάληψη της, έπειτα από μαζική κινητοποίηση και με την συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων.

Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ έχει στείλει «τελεσίγραφο» προς όλους τους κατειλημμένους χώρους και στέκια που βρίσκονται εντός των Φοιτητικών Εστιών της Πανεπιστημιούπολης Αθηνών (ΦΕΠΑ), δίνοντας τους προθεσμία 7 ημερών για να «απελευθερώσουν» τους χώρους που καταλαμβάνουν και αυτό μόλις δύο εβδομάδες μετά την εισβολή δυνάμεων των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, στην κατειλημμένη ΣΘΕ και τη σύλληψη 49 συντρόφων/ισσών με αφορμή δήθεν φθορές, που προκλήθηκαν στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη του Τμήματος Βιολογικού.
Η επίθεση στους χώρους αγώνα-μέσα και έξω από το άσυλο, σε κεντρικές και μικρότερες πόλεις του ελλαδικού χώρου, έχοντας πάρει πλέον γενικευμένες διαστάσεις με σκοπό την πλήρη καταστολή και εξαφάνιση τους, δεν αποτελεί κάτι πρωτοφανές. Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργώντας άλλοτε με το δημοκρατικό προσωπείο και αποστέλλοντας «τελεσίγραφα», προσπαθώντας να πείσει τους αγωνιστές να αποχωρήσουν εθελούσια και απειλώντας με διώξεις και άλλοτε με την χρήση βίας, τρομοκρατίας και συλλήψεων, επιδιώκει να τσακίσει κάθε κοινωνική αντίσταση και κάθε μορφή αυτοοργάνωσης.

Είμαστε εδώ για να τους υπενθυμίσουμε ξανά πως οι αγώνες μας δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Τα «τελεσίγραφα» καίγονται στους δρόμους και οι επιθέσεις των ένστολών καθαρμάτων που εισβάλλουν μέσα στο σκοτάδι της νύχτας στα Σπίτια του Αγώνα θα απαντώνται με ανακαταλήψεις, ανοικοδομήσεις και μαζικές συγκρούσεις, κάτω από το φως της μέρας. Το αναρχικό κίνημα γεννήθηκε μέσα από σχέσεις αμοιβαίας κοινωνικής αλληλοβοήθειας, αναπτύχθηκε και ενέπνευσε με το όπλο της αλληλεγγύης και αυτό παραμένει το ιδανικό και ο προσανατολισμός του για την κοινωνία που οραματίζεται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΕΛΙ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΦΕΠΑ

10, 100, 1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τις δομές αγώνα

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων