Από την σημερινή παρέμβαση στη λέσχη του ΑΠΘ για την πανελλαδική ημέρα δράσεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Πορεία αύριο ΤΡΙΤΗ 17/1, στις 18:00 (Καμάρα)

Οι καταλήψεις ήταν, είναι και θα είναι σημεία αντίστασης στη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η σημασία τους δεν έγκειται στα ντουβάρια αλλά στους ανθρώπους που τις απαρτίζουν, οι οποίοι δρουν συλλογικά και ακηδεμόνευτα δίνοντας νόημα στον χώρο και στις γειτονιές τους. Αποτελούν υλική έκφραση του αγώνα και του οράματος για μια άλλη κοινωνία. Μέσα σ’ αυτές στεγάζονται οι ιδεολογίες μας, η ζωή και η ελευθερία μας.

[...]Στεκόμαστε αλληλεγγύοι/ες με τους/ις συντρόφους/ισσες της Κατάληψης Mundo Nuevo, και σε όλες τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Δεν υποχωρούμε ούτε παραδινόμαστε. Αντιθέτως μαχόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, για έναν κόσμο που θα χωράει μέσα όλους τους κόσμους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

10, 100, 100αδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας ΑΠΘ

esg panelladikimeradrasis mundonuevo 1 16012023


Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 17/01

ΠΟΡΕΙΑ, ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 18:00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Οι καταλήψεις ήταν, είναι και θα είναι σημεία αντίστασης στη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η σημασία τους δεν έγκειται στα ντουβάρια αλλά στους ανθρώπους που τις απαρτίζουν, οι οποίοι δρουν συλλογικά και ακηδεμόνευτα δίνοντας νόημα στον χώρο και στις γειτονιές τους. Αποτελούν υλική έκφραση του αγώνα και του οράματος για μια άλλη κοινωνία. Μέσα σ’ αυτές στεγάζονται οι ιδεολογίες μας, η ζωή και η ελευθερία μας.

Οι κατειλημμένοι χώροι είναι χώροι αλληλεγγύης προς τα καταπιεσμένα κοινωνικοταξικά στρώματα όπου το καθένα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ενάντια στην συστημική καταστολή. Οι χώροι αυτοί είναι μια προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινότητας στην οποία δεν υπάρχουν ταξικοί, έμφυλοι, κοινωνικοί διαχωρισμοί, όπου η οργάνωση δεν γίνεται από τους λίγους και δεν ισχύουν οι θεσμοθετημένες λογικές κράτους και καπιταλισμού για την λήψη αποφάσεων. Όπως φανταζόμαστε τις σχολές μας και όπως θέλουμε την κοινωνία μας. Αυτή τη στιγμή οι μπάτσοι βρίσκονται σε κάθε γωνία, σε κάθε γειτονιά. Τους βλέπουμε κάθε μέρα και μέσα στις σχολές γιατί περιφρουρούν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στο όνομα της προληπτικής αντιεξέγερσης και ταυτόχρονα επιχειρούν τη καταστολή του φοιτητικού κινήματος.

Το ξημέρωμα της Δευτέρας, 28/11 αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στη κατάληψη Mundo Nuevo, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μία καταληψη που αποτελούσε σημείο αναφοράς για το αναρχικό κίνημα 7 χρόνια. Η γειτονιά κλείνει και γεμίζει μπάτσους, η κατάληψη εκκενώνεται και συλλαμβάνονται 4 άτομα. Η Κατάληψη Mundo Nuevo από τις πρώτες μέρες που δημιουργήθηκε ήταν ένα κατειλημμένο έδαφος αγώνα που στέγαζε την συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο, το κινηματικό βιβλιοπωλείο Ενδοχώρα, γυμναστήριο, εκδηλώσεις τόσο πολιτικές όσο και πολιτιστικές, συλλογικές κουζίνες, απεργιακά καφενεία, εργαστήρι μουσικής, ομάδες φωτογραφίας και προβολών, πολιτικά καφενεία ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη βια, μαθητικές και φοιτητικές αναρχικές συνελεύσεις, αναρχικά συνέδρια, παιδικά παιχνίδια, βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ βιβλίου και ντοκιμαντέρ και εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης (το τελευταίο για τους απεργούς της Μαλαματίνας το βράδυ πριν την εκκένωσή της).

Το τελευταίο διάστημα έχουν εκκενωθεί τρεις καταλήψεις, ξεκινώντας από την κατάληψη “Ντουγρου” στην Λάρισα, στην συνέχεια των κατειλημμένων προσφυγικών στην Αλεξάνδρας και τέλος με την πρόσφατη εκκένωση της Mundo Nuevo στην Θεσσαλονίκη. Όλες αυτές οι κρατικές κινήσεις είναι μέρος ενός κύματος καταστολής που έχει ξεκινήσει καιρό τώρα. Αυτές οι συστημικές κινήσεις δεν είναι τυχαίες από μέρους του κράτους αφού προσπαθεί να δείξει ένα πρόσωπο "τάξης και ασφάλειας" για να κρύψει την πραγματικότητα η οποία είναι ότι το μόνο που έχει καταφέρει είναι η συνεχής φτωχοποιηση των κατώτερων κοινωνικών και ταξικών στρωμάτων. Η επίθεση στις καταλήψεις αποτελεί πάγιο και διακηρυγμένο στόχο του κράτους και ανήκει στη στρατηγική της αντιεξέγερσης.

Τίποτα όμως δε τελειώνει και τίποτα δε μένει αναπάντητο. Στεκόμαστε αλληλεγγύοι/ες με τους/ις συντρόφους/ισσες της Κατάληψης Mundo Nuevo, και σε όλες τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Δεν υποχωρούμε ούτε παραδινόμαστε. Αντιθέτως μαχόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, για έναν κόσμο που θα χωράει μέσα όλους τους κόσμους.

7 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Η MUNDO NUEVO ΔΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

10, 100 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας