Αναδημοσίευση της ανακοίνωσης από την σελίδα Σπουδάστριες/στες Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν"

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων για την απόσυρση του ΠΔ 85, την Τρίτη 10/01/2023 έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας , χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αντιπροσώπους των καλλιτεχνικών σωματείων προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματά μας. Για ακόμα μια φορά η πολιτεία αγνοεί επιδεικτικά τον κλάδο μας, απαξιώνοντας τις σπουδές μας και στερώντας από επαγγελματίες καλλιτέχνες θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Ως σπουδαστές της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν που πλήττονται άμεσα από το εν λόγω διάταγμα, στηρίζουμε τις καταλήψεις της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και συνεχίζουμε να συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις.

Καλούμε κι εμείς με τη σειρά μας σύσσωμους τους ενεργούς καλλιτέχνες σε γενική απεργία και όλους τους σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών σε συντονισμένες συλλογικές δράσεις και ζητάμε τη στήριξη όλων. Θεωρούμε ότι μια τόσο αιχμηρή δήλωση είναι ικανή να φέρει την αλλαγή.

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ

Την άμεση ανάκληση του ΠΔ 85/22

Την ανάληψη, από μεριάς του ΥΠΠΟΑ, των ευθυνών του και την, έστω και καθυστερημένη, παρέμβασή του.

Την ίδρυση Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών.

Την άμεση διαβάθμιση των πτυχίων όλων των αποφοίτων δραματικών σχολών μέχρι και την ημερομηνία ίδρυσής του.

 

Η Τέχνη είναι μεγάλη.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να την κατεβάζουμε στο ανάστημά μας.

Κάρολος Κουν

Σπουδαστές / Σπουδάστριες / Σπουδαστ@

Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν»


Πρόσφατα άρθρα