Σ’ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Τη Δευτέρα 20.02 στις 17:00 καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 《4 χρόνια έργου για την παιδεία》εμείς απαντάμε και στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς για να σταματήσουμε το καταστροφικό έργο της απαξίωσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Η συγκεκριμένη κυβέρνηση με το ΠΔ 85/22 παραχωρεί τη βαθμίδα της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στους απόφοιτους των ιδιωτικών κολλεγίων ολοκληρώνοντας το αντιλαϊκό όραμά της περί ιδιωτικοποιήσεων και εξορισμού των ευάλωτων συμπολιτών μας από το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Την ίδια ώρα που το κράτος απαξιώνει τους καλλιτέχνες υποβαθμίζοντας τα πτυχία τους σε απολυτήρια λυκείου, αναβαθμίζει τους απόφοιτους των ιδιωτικών κολλεγίων σε αποφοίτους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Η κατάργηση όλων των καλλιτεχνικών μαθημάτων, οι απαξιωμένοι εκπαιδευτικοί με καθεστώς αναπληρωτών, τα υποστελεχωμένα σχολεία και Πανεπιστήμια είναι λίγα μόνο ακόμη από τα έργα και τις ημέρες του παρόντος υπουργείου.


Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες να συνταχθούν με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς ώστε να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους.


Το συντονιστικό της κατάληψης της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου

αναδημοσίευση από το facebook του Συλλόγου Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου