«Θα πείτε, τ’ άστρα είναι μακριά / Κι η γη μας τόση δα μικρή. / Ε, το λοιπόν, ό, τι και να είναι τ’ άστρα, / Εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω»


Για τρίτη συνεχόμενη μέρα η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό.

Ένα μάτσο δολοφόνοι, με τους εισαγγελείς τους, τα υπουργεία τους και βέβαια με την ευθύνη της διοίκησης του ΕΚΠΑ, αποφάσισαν με κάθε επισημότητα να παραστήσουν ότι πολιορκούν το κάστρο του Αλαμούτ. Είναι οι γνωστοί δολοφόνοι, αυτοί που θυσίασαν στο βωμό του κέρδους τη ζωή τουλάχιστον 57 ανθρώπων στα Τέμπη, που σκοτώνουν και βασανίζουν στα σύνορα, στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές, που καλύπτουν τους «κολλητούς» τους βιαστές.

Μέσα στην αλαζονεία τους πιστεύουν ότι θα μας εξουθενώσουν και εκβιαστικά θα μας οδηγήσουν να εγκαταλείψουμε την κατάληψη και τον αγώνα με την εξής μέθοδο: Κλείνουν τη θέρμανση για να παγώνουμε τα βράδια. Απαγορεύουν κάθε πρόσβαση σε τρόφιμα και φάρμακα, εγκαθιστούν κάτι κάφρους των ΜΑΤ περιμετρικά του κτηρίου και συλλαμβάνοντας αλληλέγγυες και αλληλέγγυους που έρχονται να για να σπάσουν τον κλοιό.

Ηλίθιοι δήμιοι! Είναι τόσο γελοίοι που το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιφέρουν τη μικρότητα που κυβερνά τα εξουσιαστικά μυαλά τους.

Ξεχνούν ότι είμαστε κομμάτι των αγωνιζόμενων σπουδαστών και σπουδαστριών των καλλιτεχνικών σχολών που εδώ και πάνω από τρείς μήνες τώρα δεν το έχουν βάλει κάτω καταλαμβάνοντας θέατρα και σχολές απέναντι στο ΠΔ85 που υποβαθμίζει τις σπουδές τους και τις τέχνες.

Ξεχνούν ότι είμαστε κομμάτι των φοιτητών και φοιτητριών και που αγωνίζονται ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την πανεπιστημιακή αστυνομία, την κατάργηση του Ασύλου και τους ταξικούς φραγμούς.

Ξεχνούν ότι είμαστε κομμάτι του κόσμου του αγώνα που παλεύει συλλογικά, αυτοοργανωμένα και από τα κάτω για την Ουτοπία & στους πιο σκοτεινούς καιρούς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Ξεχνούν ότι είμαστε κομμάτι εντέλει της ίδιας της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που η ίδια ζει καθημερινά την απειλή της «εκκένωσης» με τις εξώσεις από τα σπίτια, μιας κοινωνίας που και η ίδια πεινάει και κρυώνει εξαιτίας της ακρίβειας, των απλήρωτων λογαριασμών και ενοικίων. Κι όμως επιμένει να αντιστέκεται, να πλημμυρίζει τους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες φωνάζοντας ότι Το κράτος & το κεφάλαιο δολοφονούν!

Άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από την Πρυτανεία και τα Προπύλαια. Να σπάσουμε τη σιωπή, να σπάσουμε τον αποκλεισμό. Να βάλουμε τέλος στα καθεστώς πολιορκίας που επιχειρεί να επιβάλλει το Κράτος και η αστυνομία στην Κατάληψη της Πρυτανείας.
Όλοι & όλες στη Συγκέντρωση Υπεράσπισης της Κατειλημμένης Πρυτανείας ΕΚΠΑ στα Προπύλαια την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 17:00.

Όλοι & όλες στην Γενική Απεργία αύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου.

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνέλευση φοιτητών/τριών, σπουδαστών/στριων & αλληλέγγυων της Κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ – «ελεύθεροι πολιορκημένοι»