Δημόσια Επιστολή προς τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο

Το πρωί της Δευτέρας 13/3 η "Κίνηση Φοιτητών/τριών, Σπουδαστριών/ών για την Ελευθεριακή Οργάνωση στη Βάση" κατέλαβε το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, καλώντας σε συγκέντρωση στον χώρο των Προπυλαίων και σε ανοιχτή συνέλευση στον χώρο της κατειλημμένης Πρυτανείας, ενάντια στις αναδιαρθρωτικές πολιτικές που εφαρμόζονται στον χώρο της Παιδείας και του Πολιτισμού. Πολιτικές που ανήκουν σε μια ευρύτερη καταστροφική, δολοφονική πολιτική που προάγει τα κέρδη και εξαθλιώνει την κοινωνία.

Μέσα σε μία ώρα, το κτίριο περικυκλώθηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αυτές παραμένουν στον χώρο των Προπυλαίων και περιμετρικά του κτιρίου, μέχρι και αυτή τη στιγμή. Έτσι οι καταληψίες σπουδαστές/τριες και φοιτητές/τριες βρίσκονται ουσιαστικά σε ομηρία από τα ΜΑΤ χωρίς να μπορεί κανείς να πλησιάσει ακόμα και για να προσφέρει φαγητό ή είδη πρώτης ανάγκης.

Βρισκόμενες/οι/α εδώ και δύο μήνες στον δρόμο σε πολύμορφο αγώνα ενάντια στην παρατεινόμενη απαξίωση των σπουδών, των εργασιακών δικαιωμάτων μας και της ζωής μας, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε κάθε αγωνιστικό εγχείρημα που προωθεί τη συνάντηση και τη συλλογική αντίσταση της κοινωνίας, όπως είναι η κατάληψη της Πρυτανείας.

Στέλνουμε αυτή την επιστολή και ζητάμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Χρειάζεται να προβείτε άμεσα σε όποια κίνηση είναι απαραίτητη ώστε να απομακρυνθεί η αστυνομική δύναμη γύρω από την κατειλημμένη Πρυτανεία. Σήμερα, σε μια κοινωνία που βράζει πιο πολύ από ποτέ, είναι απαραίτητο να πάρετε θέση υπέρ του ασύλου και να διασφαλίσετε από μεριάς σας ότι δεν θα υπάρξει καμία αστυνομική επέμβαση με στόχο την σύλληψη των ανθρώπων μέσα στην Πρυτανεία. Είναι φοιτητές/τριες πανεπιστημιακών τμημάτων και σπουδαστές/τριες καλλιτεχνικών σχολών. Άνθρωποι που αγωνίζονται για την Παιδεία τους, για την Τέχνη τους, για τις Ζωές τους και τις Ζωές όλων μας.

Εμείς από μεριάς μας στηρίζουμε με κάθε τρόπο την κατειλημμένη Πρυτανεία, είτε χορεύοντας μπαλέτο μπροστά στα ΜΑΤ, είτε παράγοντας δημόσιο λόγο, είτε κάνοντας οτιδήποτε άλλο χρειαστεί στο πλαίσιο της αλληλεγγύης.

- Κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

- Κατάληψη Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ)

- Κατάληψη Θεάτρου Τσίλερ - Συντονισμός Σπουδαστριών/ων Δραματικών Σχολών

- Κατάληψη ΡΕΞ - Συντονισμός Εργαζομένων στον Χώρο των Τεχνών

- Κατάληψη Ολύμπια - Συντονισμός Εργαζομένων και Σπουδαστών στον Χώρο του Χορού

- Συντονιστικό Κατάληψης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)

- Κατάληψη Δραματικής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ)

- Συντονισμός Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης

- Κατάληψη Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

- Κατάληψη του Θεάτρου Απόλλων (Πάτρα)

- Κατάληψη Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών)

- Κατάληψη Ιονίου Πανεπιστημίου

- Πρωτοβουλία Σπουδαστών Σταυράκου