Ενημέρωση και φωτογραφίες από τη συμμετοχή της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση και της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας στη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη, 14 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την κοινωνική εξέγερση του 2008.


Το πρωί της 6ης Δεκέμβρη η Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας πραγματοποίησε παρέμβαση στη μαθητική- φοιτητική πορεία μνήμης για την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μοιράζοντας το κείμενό της με το οποίο καλούσε στην απογευματινή διαδήλωση στα Προπύλαια και αναρτώντας κοινό πανό με την Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere (Θεσ/νίκη) «ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ, Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.
Το απόγευμα της 6ης Δεκέμβρη συγκροτήθηκε κοινό αναρχικό μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση και της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας με τη συμμετοχή του τοπικού συντονισμού Αθήνας της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης, με πανό «Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ… ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ». 14 χρόνια μετά την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η κρατική βία συνεχίζει να αφαιρεί ζωές νέων ανθρώπων, με πιο πρόσφατο γεγονός τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη, ακριβώς μία μέρα πριν την 6η Δεκέμβρη. Η απάντηση δόθηκε στον δρόμο με μία από τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών για την ημέρα αυτή, με τη συμμετοχή πάνω από 15 χιλιάδων ανθρώπων. Η πορεία είχε δυνατό παλμό, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν καθ΄όλη τη διάρκεια και στα δυο πεζοδρόμια σε όλο το μήκος των αναρχικών και αντιεξουσιαστικών μπλοκ. Το δρομολόγιο της διαδήλωσης, η οποία κινήθηκε από τα Προπύλαια στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα και επέστρεψε στην Πανεπιστημίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλο μέρος των διαδηλωτών/τριών να κατευθύνεται στα Εξάρχεια, όπου η αστυνομία συντονισμένα περικύκλωσε και επιτέθηκε, τραυματίζοντας σοβαρά πολλών εξ’ αυτών.
Απέναντι στην επίσημη θανατοπολιτική του κράτους που εκδηλώνεται με τη φτωχοποίηση της κοινωνικής βάσης, την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με τον νέο νόμο για την υγεία και τη λεηλασία της φύσης, απέναντι στις κρατικές δολοφονίες όπως η εν ψυχρώ εκτέλεση του ανήλικου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από τους ένστολους δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ, η φετινή 6η Δεκέμβρη, μέσω της μαζικότητας και της μαχητικότητάς της, έδειξε πως ο αγώνας και το όραμα μιας άλλης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση αποτελεί τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ενάντια στο καθεστώς της κρατική και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. 14 χρόνια μετά βρισκόμαστε απέναντι στη συνεχώς οξυνόμενη επίθεση του κράτους ενάντια τόσο στο αναρχικό κίνημα, στις καταλήψεις και τις δομές του όσο και στις ευρύτερες κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Εμείς ως καταπιεσμένοι/ες, αγωνιστές/τριες, αναρχικοί/ές είναι αναγκαίο να προωθήσουμε τη συλλογικοποίηση και την αυτοοργάνωση σε όλα τα κινηματικά επίπεδα και να οργανώσουμε την αναρχική παρουσία και παρέμβαση στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, με ορίζοντα την Κοινωνική Επανάσταση, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, χωρίς αφεντικά και δούλους.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση
Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

 

saktx 6dek22 2

saktx 6dek22 3

saktx 6dek22 4

saktx 6dek22 5

saktx 6dek22 6

saktx 6dek22 7

saktx 6dek22 8

saktx 6dek22 9

prwt 6dek22 1