ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ 16 χρονών- ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΑ ΜΠΑΤΣΟΥ

Στις 5 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, οι μπάτσοι πυροβολούν στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη έπειτα από καταδίωξη που του έκαναν- και μάλιστα αυτόκλητα -διότι δεν πλήρωσε 20ευρώ βενζίνη. Από τότε και για μία εβδομάδα βρισκόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, του οποίου η διοίκηση απέκρυπτε μεθοδευμένα την ιατρική του κατάσταση, ενώ στις 13 Δεκέμβρη το πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Από τότε μέχρι σήμερα ΕΛ.ΑΣ και ΜΜΕ επιδίδονται σε έναν αγώνα συγκάλυψης των πραγματικών στοιχείων του γεγονότος και διαστρέβλωσής του, φοβούμενοι την έκφραση της κοινωνικής οργής ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να κινητοποιήσουν τα πιο συντηρητικά, μισάνθρωπα, φασιστικά ένστικτα που ενστερνίζονται κομμάτια της κοινωνίας. Συκοφαντούν το 16χρονο παιδί που χαροπαλεύει, επιτίθονται σε ολόκληρη την τσιγγάνικη κοινότητα πασχίζοντας να νομιμοποιήσουν κοινωνικά την απόπειρα δολοφονία του και διαχέουν προκαταλήψεις και ρατσισμό, όπως επιχειρούν κάθε φορά που χτυπάνε κάποιον από την πλευρά των αποκλεισμένων, όπως ακριβώς έκαναν και στην περίπτωση της δολοφονίας του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη σχεδόν έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβρη του 2021 στην Αθήνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μπάτσοι δολοφονούν κι όσο συνεχίζει να κυριαρχεί ο κόσμος της βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης πάνω στις ανθρώπινες ζωές, δεν θα είναι και η τελευταία. Να υψώσουμε αναχώματα αλληλεγγύης, ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, καμία υποταγή. Να γκρεμίσουμε τον σάπιο κόσμο της Εξουσίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ –ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Προπύλαια: 13 Δεκέμβρη, 19.00

 

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων