Αναδημοσίευση από τη MAΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ, Αναρχικό Δελτίο Αντιπληροφόρησης και Δράσης, νο 53, Ιούλης 2009

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ ...

"Σφίγγοντας τα δόντια σιγοψιθυρίζω ‘και για το πείσμα σας, γουρούνια, θα αντέχω’ ελπίζοντας να έρθει κάποια μέρα που θα σταματήσουν να απλώνουν τα βρώμικα, διεστραμμένα χέρια τους επάνω σε αδύναμους ανθρώπους”.

 

Η Κατερίνα βρέθηκε νεκρή, δεμένη πισθάγκωνα μέσα σε πλοίο για την Κρήτη κατά την εκδικητική μεταγωγή της από τις φυλακές της Θήβας, στις 18 Μάρτη. Είχε πρωτοστατήσει στους αγώνες των κρατούμενων γυναικών ενάντια στο νόμιμο βιασμό της "κολπικής εξέτασης" που εφαρμόζουν γιατροί ή και δεσμοφύλακες, με πρόφαση την έρευνα για ναρκωτικά καταρρακώνοντας την προσωπικότητά τους. Για την άρνησή της να δεχτεί αυτό το βασανιστήριο είχε τιμωρηθεί με πειθαρχικά, μεταγωγές και απομόνωση. Στις 20 Φλεβάρη, στέλνει συγκλονιστική επιστολή στον Συνήγορο του Πολίτη, δημοσιοποιώντας αυτά τα γεγονότα και κατονομάζοντας δεσμοφύλακες-βασανιστές. Πεθαίνει ένα μήνα αργότερα "κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες" στα χέρια των ανθρωποφυλάκων.

Στις 22 Μάρτη, την ώρα συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές Θήβας, οι κρατούμενες εξεγείρονται και βάζουν φωτιά στη Β' πτέρυγα, φωνάζοντας για την Κατερίνα και ζητώντας να καταργηθεί ο κολπικός έλεγχος. Νέα συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 5 Απρίλη.

... ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

Η Χριστίνα, 20 χρονών σήμερα, πληρώνει με σημάδια στο κορμί και την ψυχή της τον εγκλεισμό που της επέβαλαν όταν ακόμα ήταν 15χρονο παιδί. Στις αρχές Ιούνη αποπειράθηκε πάλι να αυτοκτονήσει όταν ο εισαγγελέας αρνήθηκε την αποφυλάκισή της.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ