Το τουρκικό κράτος με πρόσχημα την πανδημία απαγόρευσε κάθε συγκέντρωση ή εκδήλωση μνήμης και αγώνα την ημέρα της Πρωτομαγιάς, με αποτέλεσμα να γίνουν περισσότερες από 200 συλλήψεις σε διάφορα μέρη της χώρας. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ακολουθεί η ανακοίνωση των συντρόφων/ισσών της Επαναστατικής Αναρχικής Ομοσπονδίας.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνα, δεν μπορεί να απαγορευτεί!

Την φετινή Πρωτομαγιά του 2021, ως Επαναστατική Αναρχική Ομοσπονδία, κάναμε πορεία στην πλατεία Kızılay στην Άγκυρα και στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Συνολικά 19 από τους συντρόφους μας συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα. Την Πρωτομαγιά, όταν το κράτος επιχείρησε να την απαγορεύσει και να διαλύσει τις συγκεντρώσεις με το πρόσχημα της κρίσης του κορονοϊού, σπάσαμε την απαγόρευση με τον αγώνα μας.

Η Πρωτομαγιά είναι η δική μας μέρα αγώνα. Σήμερα μεγαλώνουμε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος ξεκίνησε το 1886, με το ίδιο θάρρος. Ως εκείνοι/ες που αντιστέκονται στους δρόμους παρόλες τις απαγορεύσεις και τα εμπόδια των μηχανισμών εξουσίας, καταδείξαμε για άλλη μια φορά ότι η Πρωτομαγιά δεν μπορεί να απαγορευτεί. Ως Επαναστατική Αναρχική Ομοσπονδία, οργανώνουμε τον αναρχισμό και συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα ο οποίος κληροδοτήθηκε σε μας από τους συντρόφους μας το 1886.

Ζήτω η Πρωτομαγιά! Ζήτω ο Αναρχισμός!

Η Πρωτομαγιά είναι Ημέρα Αγώνα, δεν μπορεί να απαγορευτεί!