Έχουν περάσει 9 χρόνια από την μέρα που εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ πήραν το εργοστάσιο στα χέρια τους . Η εργοδοσία ήθελε να τους απολύσει αδιαφορώντας πλήρως για της ζωές τους . Οι εργαζόμενοι/ες πήραν την απόφαση να απαντήσουν και το κάνανε. Με αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής. Από την πρώτη στιγμή κράτος και κεφάλαιο χτυπάνε τον αγώνα θέλουνε να το κλείσουν, θέλουν να το ξεπουλήσουν, να κάνουν βίδες το εργοστάσιο. Ενδεικτική είναι η τελευταία επίθεση εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεργείο της ΔΕΗ μαζί με δύο κλούβες των ΜΑΤ διέκοψαν την παροχή ρεύματος στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ μετά από εντολή της κυβέρνησης. Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο Εργασίας για την πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ και για την ανάληψη από μεριάς τους του κόστους κατανάλωσης του ρεύματος.
Η επίθεση στη ΒΙΟ.ΜΕ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ήταν τυχαία αλλά στοχευμένη, καθώς το κράτος βρήκε ευκαιρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας να χτυπήσει μια δομή του κινήματος. Η κρατική καταστολή επιδίωξε να σταματήσει μια παραγωγική μονάδα καθαριστικών εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας, την ίδια στιγμή που έδινε το ελεύθερο σε εργοστάσια και εταιρείες να στοιβάζουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με σκοπό να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες όσων δουλεύουν. Την ίδια περίοδο προωθούνται νέα αντεργατικά μέτρα με την κάλυψη της πανδημίας με σκοπό να νομιμοποιηθούν και να δικαιολογηθούν οι ακόμη πιο ελαστικές συνθήκες εργασίες, όπως η εκ περιτροπής απασχόληση, καθώς και οι απολύσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, την ίδια στιγμή που ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εκκρεμότητες σχετικά με το καταστροφικό νομοσχέδιο για το περιβάλλον. Το κράτος αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τους τεράστιους περιορισμούς του και τη δομική του ανικανότητα να μεριμνήσει για τις ανάγκες και την υγεία της κοινωνίας, ενώ, αντίθετα, εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να επιτεθεί στα αγωνιζόμενα κομμάτια.
Η ευρύτερη καταστολή προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και να διαλύσει τους διάφορους αγώνες που προκύπτουν. Εκτός από τις κατασταλτικές κινήσεις εναντίον τοπικών αγώνων που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, υπήρχαν και οι αναίτιες συλλήψεις 51 συντρόφων και συντροφισσών κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής δράσης, η συνεχής στοχοποίηση καταλήψεων και δομών του αγώνα όπως έγινε το τελευταίο διάστημα τόσο στην πόλη με την εκκένωση της κατάληψη Terra incognita και της συνεχείς επιθέσεις εναντίον του αγώνα ανοικοδόμησης της Libertatia, αλλά και η εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά.
Εμείς με τη σειρά μας θα συνεχίσουμε να ανοικοδομούμε την κατάληψη Libertatia και δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε τις δομές μας και τους χώρους αγώνα ενώ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ κ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ 24/9 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Σ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΣΤΙΣ 11:00

ΔΕΗ κ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ - Η ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό - μέλος ΑΠΟ - ΟΣ