Από τη χθεσινή μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσε ο Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης ενάντια στις εργατικές δολοφονίες. Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και κατευθύνθηκε ανατολικά, περνώντας από τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής (Λ. Στρατού-Δελφών) και έκανε μια ολιγόωρη στάση στη γωνία 25ης Μαρτίου με Ανθέων, όπου έπεσε νεκρός ο διανομέας Δ. Ασημάκης. Έπειτα μέσω των οδών Β. Όλγας και Τσιμισκή κατέληξε συμβολικά στην πύλη του Λιμανιού Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Δ. Δαγκλή εργάτη στο λιμάνι του Πειραιά, ιδιοκτησίας του κινέζικου κολοσσού "Cosco".


Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής φωνάζονταν συνθήματα και πετιόντουσαν τρικάκια τα οποία ενημέρωναν τους περαστικούς για τις δολοφονίες των εργαζομένων. Πολύς κόσμος χαιρέτισε τη μοτοπορεία, στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι διανομείς που την συνάντησαν στη διαδρομή τους.


Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινήσεις ενημέρωσης και αντίδρασης ενάντια στις δολοφονίες κράτους και αφεντικών. Οργανωνόμαστε σε πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία βάσης και στις πολιτικές οργανώσεις του αναρχικού κινήματος.


Νίκη στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες των εργαζομένων διανομέων και των εργατών στο Λιμάνι Πειραιά.


ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

 

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

 


Πρόσφατα άρθρα