Στις 21 Δεκεμβρίου αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στο εργοστάσιο Kavala Oil του ομίλου Energean, κόβοντας την περίφραξη και επιτίθενται στους 170 εργαζόμενους με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, οι οποίοι βρίσκονται σε διαμαρτυρία για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας του εργοστασίου και ενάντια στην νέα αναδιάρθρωση που επιχειρεί να προωθήσει η διοίκηση. Μια αναδιάρθρωση που περιλαμβάνει απολύσεις, μειώσεις μισθών, νέες συμβάσεις εργασίας με επαχθέστερους όρους και εκ περιτροπής εργασία. Το εργοστάσιο βρίσκεται περικυκλωμένο από δυνάμεις καταστολής ήδη από το προηγούμενο βράδυ, οι οποίες εμποδίζουν την πρόσβαση σε αλληλέγγυους εργάτες και στις οικογένειες των εργαζόμενων που βρίσκονται μέσα στο περικυκλωμένο εργοστάσιο. Συνολικά πραγματοποιούνται 17 συλλήψεις εργαζομένων και μελών του σωματείου, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία, άρση ασφαλιστικών εγκαταστάσεων, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Ενώ την επόμενη μέρα ΜΑΤ επιτίθενται στους συγκεντρωμένους έξω από τα δικαστήρια της Καβάλας, όπου βρίσκονταν οι 17 συλληφθέντες.

Η Energean ενώ έχει ήδη λάβει 100 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, επιχειρεί να μειώσει το κόστος παραγωγής μέσω της εντατικοποίησης της εργασίας, των μειώσεων μισθών, των απολύσεων αλλά και περικόπτοντας πόρους και εργασίες που σχετίζονται με την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Έτσι η διοίκηση αξιοποιώντας όλους τους προηγούμενους αντεργατικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους, με πιο πρόσφατο τον νόμο Χατζηδάκη επιχειρεί να επιβάλλει την αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, αρνούμενη ουσιαστικά να διαπραγματευτεί με το σωματείο, στοχοποιώντας όσους οργανώνονται σε αυτό και προχωρώντας σε μηνύσεις εργαζομένων.

Απέναντι στη συνολική επίθεση κράτους και αφεντικών στην κοινωνία, την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, την γιγάντωση της ανεργίας και τις εργατικές δολοφονίες στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Kavala Oil, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή και σε όλους όσοι αγωνίζονται για ζωή και αξιοπρέπεια στους χώρους εκμετάλλευσης, στα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση