Ανταπόκριση από τη Πορεία στις 14/9


Η σημερινή φοιτητική πορεία, από το ξεκίνημά της, σημαδεύτηκε από μεγάλη πίεση και καταστολή. Την στιγμή που τα μπλοκ της πορείας ξεκίνησαν τη διαδήλωση από τα Προπύλαια, οι μπάτσοι άρχισαν να απωθούν τον κόσμο προς το πεζοδρόμιο, με χρήση χημικών και ωμής βίας. Παρ' όλ' αυτά, οι φοιτητές και ο αγωνιζόμενος κόσμος, μαζί με τις περιφρουρήσεις των μπλοκ, αντιστάθηκε στη πίεση των μπάτσων, και η πορεία συνέχισε με δυναμικό παλμό.
Παρά την έντονη καταστολή και τις επιθέσεις, οι περιφρουρήσεις των φοιτητών/τριών προέβαλαν αξιόλογη αντίσταση, και μπόρεσαν όλοι μαζί, ενωμένοι σε μία αλυσίδα, να αντισταθούν και να προστατεύσουν τον κόσμο που πλαισίωσε τα μπλοκ, από τα ένστολα καθάρματα.
Με τη πορεία να έχει φτάσει στο Σύνταγμα, και την ένταση της καταστολής να έχει φτάσει πλέον σε ύψιστο επίπεδο, οι διαδηλωτές παρατάχθηκαν απέναντι από του δολοφόνους του κράτους, όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα, μέχρι τη διάλυση του κόσμου. Μετά τη λήξη της πορείας, άτομα της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας βρέθηκαν στις πύλες του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε, προκειμένου να περιφρουρήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο.
Αξιοσημείωτη είναι η απουσία της Πανσπουδαστικής από την σημερινή πορεία, δείχνοντας απαξίωση ως προς τις πρωτοβουλίες των υπόλοιπων κομματιών του φοιτητικού κινήματος. Με την αντίδραση των φοιτητών να κλιμακώνεται, σε μια συνήθη τακτική του ΚΚΕ, η ΠΚΣ αποφάσισε πως οι κινήσεις των φοιτητών, εφόσον δεν μπορούν να ελεγχθούν, θα πρέπει να απαξιωθούν, δείχνοντας μία εικόνα απομαζικοποίησης. Έτσι, η ΠΚΣ , αντί να καλέσει στη πορεία στις 14/9, προτίμησε να καλέσει στις 15/9 στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο οικονομικών, λειτουργώντας διασπαστικά. Δεν έχουμε αυταπάτες. Το ΚΚΕ και η φοιτητική του παράταξη ανέκαθεν λειτουργούσαν κατασταλτικά προς το υπόλοιπο φοιτητικό κίνημα, στην προσπάθεια τους να ηγεμονεύσουν εντός του. Η σημερινή πορεία έκανε ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε καμία ανάγκη την παρουσία τους και ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου εάν η ΠΚΣ θα πάρει άδεια από την αστυνομία, διασφαλίζοντας την τάξη. Το φοιτητικό κίνημα διεκδικεί τον δρόμο ακριβώς γιατί του ανήκει, και όχι επειδή μας το επιτρέπουν κάποιοι, και αυτό αποδείχθηκε σήμερα στην πράξη.
Το βίωμα από τη κινητοποίηση στις 14/9 θα λειτουργήσει ως γνώμονας για τις επόμενες μέρες. Είδαμε, ακόμη πιο έντονα, τις διαθέσεις του κράτους και των μπάτσων έναντι των αγωνιζόμενων. Όμως, είδαμε και τι μπορεί να καταφέρει η αλληλεγγύη στον δρόμο και η οργάνωση, η μαχητική υπεράσπιση και προστασία των συντρόφων και συντροφισσών μας και η ανυποχώρητη στάση της διεκδίκησης του δικαίου. Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες μέρες, οφείλουμε, πρώτα απ' όλα στους ίδιους μας τους εαυτούς, να οργανωθούμε και να αντισταθούμε με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα και συντροφικότητα, μέχρι τη νίκη.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ - ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ
ΟΥΤΕ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας