Κάλεσμα στη Φοιτητική Πορεία στις 27/9

Μετά την δολοφονική επίθεση των μπάτσων στη συναυλία του 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων στη Θεσσαλονίκη, και την καταστολή που δέχθηκε η φοιτητική πορεία μία μέρα μετά στην Αθήνα, το κράτος φαίνεται να υποχωρεί. Φαίνεται πως, τουλάχιστον για τώρα, η είσοδος της ΟΠΠΙ στην Αθήνα δεν έχει πάει όπως το υπολογίζανε τα κρατικά επιτελεία, και γι' αυτό τον λόγο η παρουσία τους στην είσοδο του ΕΚΠΑ θα περιοριστεί πέριξ της Πανεπιστημιούπολης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Παρ' όλ' αυτά, η κατάσταση στο ΑΠΘ παραμένει η ίδια, με ΜΑΤ και αύρα να φυλάνε τα ντουβάρια του βιολογικού, θέτοντας ως κανονικότητα την παρουσία τους εντός του ασύλου.

Η αναδίπλωση που βλέπουμε στο ΕΚΠΑ είναι μια κλασική τακτική, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις των αγωνιζόμενων. Όμως, ας μην ξεχνάμε πως πριν ακόμη από την ψήφιση του ν. 4777, είχε τεθεί ως βασική προϋπόθεση εισόδου της ΟΠΠΙ η εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει, και που το κράτος θα επιδιώξει να υλοποιήσει με τη πρώτη ευκαιρία.

Παρ' όλ' αυτά, με τη ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, μια σειρά από αναδιαρθρώσεις στον χώρο του πανεπιστημίου βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή, όπως η ΕΒΕ, το ν + ν/2, η διακοπή δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, τα πειθαρχικά, οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Ακόμη, ας έχουμε κατά νου ότι ο νέος νόμος πλαίσιο για τα πανεπιστήμια έχει περάσει, και πως από το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς θα αρχίσει να εφαρμόζεται, πλήττοντας σοβαρά το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, φέρνοντας την ιδιωτικοποίηση των σχολών από την πίσω πόρτα.

Όσες κι αν είναι οι τεχνικές αποπροσανατολισμού που εφαρμόζει το κράτος, εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε σε μια διαρκή κίνηση, με βασικό σκοπό την οργάνωση των φοιτητών, οριζόντια και από τα κάτω. Πάντα προτάσσοντας την αλληλεγγύη, την αυτο-οργάνωση και την μαχητική αντίσταση, για έναν ακηδεμόνευτο αγώνα, ενάντια στην υπάρχουσα εκπαιδευτική διαδικασία και την αναδιάρθρωσή της.

Γι' αυτό καλούμε την Τρίτη, 27/9, στα Προπύλαια, στις 19:00.

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ - ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

 

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας