ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
ΑΥΡΙΟ 3/6 ΣΤΙΣ 10πμ
ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου, έγινε μαζική φοιτητική πορεία στο κέντρο της πόλης ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την καταστολή στο ΑΠΘ, η οποία είχε δυνατό παλμό και κατέληξε στο χώρο του ασύλου. Στο τέλος της πορείας, πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των φοιτητριών και των μπάτσων έξω από το πρώην στέκι στο βιολογικό. Βλέπουμε τις μονάδες καταστολής να κυνηγούν τους διαδηλωτές από το πρώην στέκι του βιολογικού μέχρι το πολυτεχνείο, προσπαθώντας να περικυκλώσουν το σώμα της πορείας ερχόμενοι από διάφορες εισόδους του κάμπους, ενώ ταυτόχρονα γίνονταν διάφορες ρίψεις δακρυγόνων και κρότου λάμψης προς τους διαδηλωτές. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων μετράμε δύο συλληφθέντες, ένας εκ τον οποίων είναι και συμφοιτητής μας στην αρχιτεκτονική.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στρατοπεδευμένες μέσα στο κάμπους καθημερινά, με την πρόφαση της βιβλιοθήκης στο βιολογικό. Αναγωρίζουμε πως η περιοχή γύρω από το στέκι του βιολογικού και της εισόδου της σχολή θετικών επιστημών εχει μετατραπεί σε πεδίο εκφοβισμού και καταστολής από την αστυνομία, κάτι που εκφράζεται με τραμπουκισμούς, face control και εξακριβώσεις στοιχείων, όσο και ενδεχόμενες προσαγωγές περαστικών, φοιτητών και μη. Όσο περνάνε οι μέρες έχει γίνει ξεκάθαρο πως η αφήγηση για την περιφρούρηση των εργασιών για την νέα βιβλιοθήκη έχει καταρρεύσει πλήρως.

Για άλλη μια φορά εμείς βρεθήκαμε στο campus, απέναντι στη νέα πραγματικότητα που μας επιβάλλουν, η οποία περιλαμβάνει αποκλεισμό των δημόσιων χώρων, ΟΠΠΙ στον χώρο του ασύλου, πειθαρχικά και πλήρη αποστείρωση των πανεπιστημιακών χώρων.

Εμείς απαντάμε με συνελεύσεις, συγκρούσεις, διαδηλώσεις, κάνοντας τις σχολές μας εστίες αγώνα με καταλήψεις και συλλογικές διαδικασίες, όχι μόνο μέχρι να φύγουν οι μπάτσοι αλλά μέχρι να πέσει ο νόμος 4777. Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες, καλώντας αύριο το πρωί συγκέντρωση στα Δικαστήρια.

Μπορεί οι συλλήψεις να είναι δύο, παρ' όλα αυτά η επίθεση είναι προς όλες μας και σε όσες αντιστέκονται στις κατασταλτικές ενέργειες του κράτους.

Η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 10πμ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

**Η αυριανή καλεσμένη συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική παρουσία, του Σ.Σ.Αρχιτεκτονικής, για αύριο στις 11 στην ΣΘΕ ακυρώνεται, καθώς θα γίνει συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 10πμ

Συντονιστική επιτροπή κατάληψης
Σ.Σ. Αρχιτεκτονικής