Σήμερα 17 Μάη το Σ.Ε.Ρ.Ε.ΤΕ προχώρησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας ασφάλιση, ωράριο, μισθό για όλο το αόρατο κομμάτι εργαζομενων στο οποίο βασίζεται η έρευνα. Το παράρτημα Θεσσαλονίκης παρέστη σε μαζική διαμαρτυρία έξω από την πρυτανεία του Α.Π.Θ. με την στήριξη φοιτητικών συλλόγων (Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, Φυσικού). Μέλη του σωματείου μεταβίβασαν ψήφισμα στον αντιπρύτανη Στυλιανίδη ζητώντας τα αυτονόητα. Στην συνέχεια και ενώ πραγματοποίηθηκε πορεία εντός του ΑΠΘ απηύθυνε κάλεσμα στου εργαζόμενους/ες στην έρευνα σε μια προσπάθεια ενοποίησης των διεκδικήσεων σε έναν κατακερματισμένο και πληττόμενο κλάδο, μοιράζοντας κείμενα σε εργαστήρια.

Τέλος, κλειστές πόρτες στον ΕΛΚΕ βρήκαν για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι/ες στην έρευνα στην προσπάθεια τους να καταθέσουν ψήφισμα για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από την σύμβαση ανταποδοτικής υποτροφίας για την διεξαγωγή διδακτικού επικουρικού έργου, του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021. Οι πρυτανικές αρχές από την μια επιλέγουν να αποκλείσουν τις εργαζομενες απο το ερευνητικό τους έργο και την επόμενη να κλειδώσουν τον ΕΛΚΕ αποτρέποντας το σωματείο να καταθέσει ψήφισμα για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ μάλιστα την ίδια ώρα υπήρχε εκδήλωση στον ΕΛΚΕ με αποτέλεσμα κιόλας εργαζόμενοι/ες να κλειδωθούν απέξω.

Με κλειστές πόρτες, απλήρωτη εργασία και αστυνομία, έρευνα δεν γίνεται. Το σωματείο θα συνεχίσει να διεκδικεί τα δεδουλευμένα των συναδέλφων και συναδελφισσων, που παραμένουν απλήρωτοι/ες 7 μήνες μετά (!) την περάτωση του διδακτικού τους έργου. Δεν φτάνει η ανασφάλιστη, ελαστική και επισφαλής εργασία που βιώνουμε, πλέον ερχόμαστε αντιμέτωποι και με την καταπάτηση των συμβάσεων που έχουμε υπογράψει.

Ενόψει της συνέλευσης του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης στις 4 Ιουνίου καλούμε όσες και όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την μη καταβολή των δεδουλευμενων να επικοινωνήσουν με το σωματείο. Επιλέγουμε να μην δώσουμε αυτόν τον αγώνα μόνοι και μόνες, δυναμώνουμε τις συλλογικές μας διεκδικήσεις για τα συλλογικά προβλήματα.

Συνέλευση Παραρτήματος Θεσσαλονίκης Σ.Ε.Ρ.Ε.ΤΕ: 4 Ιουνίου 5μμ ΝΟΠΕ, αίθουσα Τυπογραφείο.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΣΕΡΕΤΕ (Σωματείο Εργαζόμενων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση)

 Αναδημοσίευση από την σελίδα του σωματείου

Φωτογραφίες από την ανταπόκριση του Land & Freedom

 

Το κάλεσμα του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, το οποίο διαβαζόταν και μοιραζόταν στην απεργιακή κινητοποίηση μπορεί να βρεθεί εδώ