Ανάρτηση πανό σήμερα Πέμπτη 17/03 στον ΕΛΚΕ ΑΠΘ από την Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/ριών Quieta Movere καθώς και από αναρχικούς εργαζόμενους στην έρευνα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση που καλεί το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (το κάλεσμα εδώ)

 

Ακολουθεί η ενημέρωση από την Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/ριών Quieta Movere

 

17 Μάρτη ορίστηκε Πανελλαδική μέρα δράσης στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, από το Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ). Στα πλαίσια αυτής αναρτήσαμε πανό στον ΕΛΚΕ, από κοινού με αναρχικούς που εργάζονται στην έρευνα.


Η έρευνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πανεπιστημίου, τόσο ως εργασιακή προοπτική για τους/ις φοιτητ(ρι)ες, όσο και ως πεδίο εκμετάλλευσης για τα αφεντικά και τους στρατιωτικούς και κατασταλτικούς σκοπούς του κράτους και των συμμάχων του. Η έρευνα παρότι αποτελεί εργασία βρίσκεται στην αφάνεια, "μαύρη" ανασφάλιστη, χαμηλά αμειβόμενη ή απλήρωτη. Τη συνθήκη αυτή εκμεταλλεύονται οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τους/ις ερευτητ(ρι)ες και τους υποψήφιους διδάκτορες για να παράγουν έργο προδιαγραφών κι εξειδίκευσης, ανασφάλιστοι κι απλήρωτοι.


Ταυτόχρονα το πανεπιστήμιο, μαζί με κράτος και κεφάλαιο, επιλέγει συγκεκριμένες κατευθύνσεις ως προς το αντικείμενο της έρευνας για να εξασφαλίζει καλύτερη αξιολόγηση και χρηματοδότηση, μετακυλώντας το κόστος σε ιδιωτικά κεφάλαια. Σε μεγάλο βαθμό προωθούνται ερευνητικά κατασταλτικού και πολεμικού χαρακτήρα. Τεχνολογία ελέγχου των συνόρων και των μεταναστ(ρι)ων, ενίσχυσης της αστυνομίας και ερευνητικά σε άμεση συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Άλλωστε σε πρόσφατη σύνοδο των χωρών του ΝΑΤΟ, στις 16-17 Φεβρουαρίου 2022 λίγο πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της έρευνας για εξοπλιστικά.


Έρευνες για μπάτσους
Δουλειές για το στρατό
Μπίζνες για τα αφεντικά
Αυτό είναι το πανεπιστήμιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.


Με κοινούς αγώνες σε σχολεία, σχολές και χώρους εργασίας παλεύουμε για να βάλουμε τις ανάγκες μας μπροστά, ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ


Παλεύουμε ενάντια σε κράτος, εξουσία κι αφεντικά


Για την έρευνα που προωθεί τις κοινωνικές ανάγκες


Για μια ελευθεριακή παιδεία σε μια κοινωνία ισότητας κι ελευθερίας.

17marti panelladikimeradrasisereuna quieta

 

 

17marti panelladikimeradrasisereuna anarxikoiereunites